LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

BEEFCAKE

Thom Fitzgerald
 • VS
 • 1998
 • 94'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
 • Deze voorstelling is verlopen

  Beefcake: ..politiek correcte pornodocumentaire?

  In de jaren vijftig besloot Bob Mizer halfnaakte mannen te fotograferen en te filmen. Hij publiceerde de foto’s in het tijdschrift Physique Pictorial, gemaakt voor de sportieve bodybuilders. Thom Fitzgerald, de maker van Beefcake, laat zien hoe Mizer zijn mannelijke modellen selecteerde en onderhield.

  Het begint allemaal netjes en onschuldig, bodybuilders die hun lichamen graag goed willen verzorgen en laten zien aan de rest van de wereld. Fitzgerald toont hoe Mizer de jongens opvangt in een huis dat te vergelijken is met de playboy mansion van Hugh Heffner. Jongens die door persoonlijke omstandigheden hun eigen omgeving moesten verlaten, kwamen bij Bob Mizer terecht. Het enige dat de jongens de hele dag moesten doen was mooi zijn, sporten, poseren en lachen.

  Mizer maakte de homo-erotiek toegankelijk en het animo voor zijn tijdschrift groeide.

  Mizers bedrijf liep zo goed dat hij zijn broer en moeder in dienst nam. De moeder van Mizer zorgde voor de outfits van de jongens (dit was enkel een stuk stof om het geslachtsdeel af te dekken) en voor de drankjes en hapjes. Zijn broer werd aangenomen om voor de boekhouding te zorgen, omdat Mizer meer creatief dan zakelijk was ingesteld.

  Naarmate de film vordert, ontstaat door het commentaar van Mizers voormalige modellen bij de kijker een duidelijker beeld van de ongelijke verhouding tussen fotograaf en model.

  De film Beefcake intrigeert. De beelden, uit het leven gegrepen, laten zien hoe Mizer vanuit een professionele ambitie zijn blad start. Gedurende de film bekruipt je een onaangenaam gevoel. Is Mizers business wel zo onschuldig als het lijkt?

  Ercan Yilmaz

  Deze voorstelling hoort bij:

  Gay Film Night Gay Film Night

  Gay Film Night

  Evenals:

  • Grande école
  • Get Real
  • Love is the Devil
  Toon alle 4 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!