LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

BRIDESHEAD REVISITED

Julian Jarrold
 • GB
 • 2007
 • 133'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
 • MET INLEIDING Deze voorstelling is verlopen

  In de turbulente jaren twintig van de vorige eeuw vertrekt de jonge Charles Ryder vanuit Londen naar Oxford, waar hij de charismatische, liederlijke Sebastian Flyte ontmoet. Tussen de beide studenten ontstaat een hechte vriendschap. Sebastian komt uit een aristocratische familie, woonachtig in het herenhuis Brideshead, en Charles laat zich al snel verleiden tot deze wereld vol rijkdom. Sebastian en zijn zus Julia blijken echter gebukt te gaan onder hun streng katholieke moeder, Lady Marchmain. Hoewel Charles atheïst is, ziet Lady Marchmain in hem een betrouwbare vriend voor Sebastian. Gecharmeerd door de prachtige omgeving van Brideshead en verblind door de mooie Julia, raakt Charles steeds nauwer betrokken bij de stormachtige familieperikelen.

  Dit drama is gebaseerd op de klassieke roman van Evelyn Waugh. Het is niet de eerste verfilming: de gelijknamige Britse televisieserie uit 1981 was destijds een enorm succes.

  Gastprogrammeur: Theodoor Groot
  Brideshead Revisited is de keuze van Theodoor Groot. Theodoor Groot (1949, Rotterdam) is een rasechte Rotterdammer, sinds kort met prepensioen van zijn baan als databasebeheerder bij ABB.
  Vele Rotterdammers kennen Theodoor echter als een sturende kracht binnen het homoleven waar hij al veertig (!) jaar actief is. En dan bedoelen we ook actief. Begon hij wat onopvallend en achter de schermen, al gauw nam hij zijn plaats in op de voorgrond en werd een geliefde medewerker bij velen die actief waren in de emancipatiebeweging voor homo's van de laatste 25 jaar. Dit behaagde hare majesteit de Koningin zo dat hij dit jaar een lintje kreeg voor al zijn verdiensten.
  Deze royale trouwe Beefcake-bezoeker (Theodoor zag alle edities) mag dan met pensioen zijn, hij is immer actief voor o.a. COC en Rotterdam Verkeert.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Gay Film Night Gay Film Night

  Gay Film Night

  Evenals:

  • Choices / Garçon stupide
  • I Love You Phillip Morris
  • Love! Valour! Compassion!
  Toon alle 33 voorstellingen

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!