LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Dans

LOS AMANTES DE TERUEL

Marta Reig Torres / Korzo Producties
Deze voorstelling is verlopen

De nieuwste voorstelling van Marta Reig Torres is een ode aan de tegenstrijdigheden van het leven. De avondvullende solo wordt door Marta zelf gedanst en gaat over liefde en de macht van tradities, over het conflict tussen idealen en realiteit; verandering en beperking; heden en verleden... belichaamd in één persoon.

In hoeverre kunnen we onze dromen en passies levend houden in een samenleving waarin ons constant wordt verteld wat we moeten doen, denken, voelen en geloven? Is de macht van de beperking sterker dan onze dromen of werpen we een schild op tegen de beperkingen en worden de idealen blind gevolgd, ongeacht de consequenties?

De centrale metafoor voor de voorstelling is Los Amantes de Teruel, een middeleeuws Spaans verhaal over de liefde tussen Juan en Isabel. Een liefde die onderdrukt wordt door de regels en tradities van hun families en de maatschappij. Dit verhaal is hoogstwaarschijnlijk de inspiratiebron is geweest voor Shakespeare's Romeo en Julia.

Marta gebruikt haar eigen dansverleden als danseres van het klassieke ballet Romeo en Julia. Na tien jaar te hebben gedanst bij het Nationale Ballet, besloot ze een nieuwe uitdaging aan te gaan en zich toe te leggen op de moderne dans, waar ze haar eigen bewegingstaal vond voor haar choreografieën. Nu, tien jaar verder, kijkt ze terug en brengt ze al haar ervaringen samen. In Los Amantes de Teruel dagen klassiek ballet, moderne dans en theater elkaar uit.

Concept & choreografie: Marta Reig Torres
Performance: Marta Reig Torres
Dramaturgie & spelregie: Loes Hegger
Muziek: Greg Smith & Naomi Sato

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!