LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Morten Krogvold / ECM Records
  • Fotografie: Morten Krogvold / ECM Records

Kaartverkoop
Voor dit concert kan niet worden gereserveerd, uitsluitend gekocht. Dit kan aan onze kassa, via onze website en bij Primera-winkels door het hele land.

ECM Records

haltli.com - myspace.com/frodehaltli
trygveseim.no - myspace.com/trygveseim

Jazz

YERAZ

Trygve Seim & Frode Haltli
Deze voorstelling is verlopen

De combinatie van saxofoon en accordeon is een weinig beproefd recept in de (jazz)muziek en zeker een duet tussen de twee instrumenten is zeldzaam.

De toonaangevende Noorse saxofonist Trygve Seim en zijn landgenoot, accordeonist Frode Haltli, kennen elkaar van het tienkoppig ensemble van Seim, waarmee ze in 2004 het album Sangam maakten. Tijdens deze succesvolle samenwerking sloeg de muzikale vonk tussen de twee helemaal over. Dat leidde in 2007 tot het boeiende album Yeraz, waarop Seim en Haltli zich bewegen tussen klassieke muziek, jazz, Noorse melancholie en Armeense volksmuziek.

"Trygve Seim baarde in 2000 internationaal opzien met zijn groot ensemble en de sublieme klankschoonheid van Different Rivers, een nieuwe kwaliteit van orkestrale klankkleuren. In 2004 volgde het even indrukwekkende Sangam. En nu komt hij met het kleinste orkest, een duo met accordeonist Frode Haltli. Haltli is niet zomaar een accordeonist, hun duo op Yeraz niet zomaar een duo." - Henning Bolte / Jazz

Lantaren/Venster presenteert dit jaar weer een aantal bijzondere artiesten uit de schatkist van ECM, het label dat garant staat voor bijzonder muzikaal avontuur, en dat een reputatie heeft als het gaat om jazz en geïmproviseerde muziek. De continu hoge kwaliteit van de door dit label uitgebrachte albums wordt wereldwijd erkend. Zo noemde de Britse krant The Independent het label "wereldwijd de belangrijkste uitgever van jazz en nieuwe muziek."

Bezetting:
Trygve Seim - saxofoon
Frode Haltli - accordeon

Een concert i.h.k.v. de ECM Artists In Concert serie.

Vandaag

Nieuws

TE GAST BIJ ROTTERDAMS OPEN DOEK: MAURICE TROUWBORST

Korte films van Rotterdams talent. Nieuwe editie op 12 december. Lees meer

VOORPREMIèRE LA LA LAND MET RUBEN HEIN

Dé favoriet van de Oscars met mini-concert van Ruben Hein op 18 december. Lees meer

IDFA IN LANTARENVENSTER

Op 22 januari, 18 februari en 11 maart is het beste van het IDFA hier te zien. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!