LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

www.wattxtrawatt.com

Kaartverkoop
Voor dit concert kan niet worden gereserveerd, uitsluitend gekocht. Dit kan aan onze kassa, via onze website en bij Primera-winkels door het hele land.

Jazz

THE LOST CHORDS FIND PAOLO FRESU

Carla Bley
Deze voorstelling is verlopen

Met haar eigenzinnige compositietalent is pianiste Carla Bley al vanaf jonge leeftijd een begrip in de jazz. Ze schreef eind jaren zestig voor big bands van onder anderen Gary Burton, Charlie Haden en Michael Mantler. Bley won belangrijke prijzen en richtte veel verschillende bands op. Het kwartet The Lost Chords komt voort uit duo-optredens met haar partner, bassist Steve Swallow. De muziek is soms zeer intiem, maar vaak ook vol humor en zelfrelativering.

Carla over de samenwerking met Paolo Fresu: "Terwijl ik nieuwe muziek probeerde te schrijven voor The Lost Chords, bleef ik een trompet horen. Het was geen normaal trompetgeluid dat ik meestal hoor wanneer ik schrijf voor bigband. Het was elegant en oplichtend, aards en verheven. Plots hoorde ik dit prachtige geluid door Andy Sheppards koptelefoon. Ik realiseerde me dat het Paolo Fresu was."

Carla Bley deed vervolgens het meest logische en vroeg de Italiaanse trompettist om zich bij hen te voegen voor de cd-opnames en de Europese tournee.

Bezetting:
Carla Bley - piano
Paolo Fresu - trompet, flugelhoorn
Andy Sheppard - sopraan- en tenorsaxofoon
Steve Swallow - basgitaar
Billy Drummond - drumsVandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2015

Van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari alle zalen vol IFFR-films. Lees meer

SPECIALE GAST EN PROGRAMMA ROTTERDAMS OPEN DOEK BEKEND

Op 10 februari a.s. is te gast: Nathalie Alsonso Casale. Lees meer

EXTRA VOORSTELLING: THE BEST OF IDFA ON TOUR

Wegens uitverkochte voorstellingen zijn de hoogtepunten van het afgelopen IDFA nu ook te zien op zaterdag 28 februari! Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!