LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

AARON PARKS TRIO

Deze voorstelling is verlopen

Blue Note-artiest Aaron Parks rekt graag de grenzen van de jazzmuziek op en flirt met zijn progressieve jazz veelvuldig met stijlen als indierock en hiphop. JazzTimes rekent hem tot de meest veelbelovende jonge jazzmusici van nu.

De 25-jarige Amerikaan behoort tot een nieuwe generatie innovatieve jazzmuzikanten die niet bang zijn buiten de lijnen te stappen. Parks, die opgroeide in grungestad Seattle, studeerde aanvankelijk wiskunde, computerwetenschap en muziek. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij echter naar New York om zich volledig op zijn muzikale gaven te storten.

Van de legendarische pianist Kenny Baron leerde Parks de fijne kneepjes van het vak, waarna hij toerde met o.a. Kurt Rosenwinkel, en enkele jaren in het kwintet van Terence Blanchard speelde. Met deze trompettist maakte hij in 2007 het Grammy-winnende album A Tale of God's Will (A Requiem for Katrina), gebaseerd op de Spike Lee-film When the Levees Broke over de orkaan in New Orleans. In 2008 verscheen alweer het vijfde album van Parks: Invisible Cinema (Blue Note) dat zeer goed werd ontvangen (zie bijgevoegde YouTube video voor het nummer Nemesis, afkomstig van dit album).

"A different sort of piano jazz record... everything is in this mix: classical influence, bop-based grooves, rock attitude, film-score drama and hip-hop textures." (Boston Globe).

Voor en na het concert draait dj Onno Paloma.

Bezetting:
Aaron Parks - piano
Klaus Norgaard - contrabas
Craig Weinrib - drums

Vandaag

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!