LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Sander Vermeer
  • Fotografie: Sander Vermeer

eefjedevisser.com

facebook.com/eefjedevisser

Iedereen met een kaartje voor de aankomende najaarstour maakt kans op een exclusief privé optreden in Utrecht

Lees de recensies van het succesvolle optreden van Eefje op Lowlands:

De Volkskrant

Nu.nl

3voor12

3FM sessie 3 Onstage

VPRO 3voor12 Film It Yourself

Lees de recensie over Eefje de Visser in De Standaard.

singer-songwriter

EEFJE DE VISSER

SUPPORT ACT: LAURA ARKANA
€ 17,50 | excl. € 1 transactiekosten per ticket

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen.

De muziek van Eefje de Visser is anders.
Nederlandstalig, maar internationaal qua sound.
Vol, maar niet bombastisch. Warm, maar niet traditioneel. En haar stem raakt je diep.

Een carrière in de muziek? Een gegarandeerd recept bestaat er niet voor, maar in sommige gevallen zijn er zoveel goede ingrediënten aanwezig dat een succesvol resultaat bijna niet uit kan blijven.

Eefje is zo'n 'geval'. Neem een muzikaal gezin, een belangrijke beslissing op je 22ste, de Grote Prijs van Nederland winnen en een optreden in De wereld draait door. Klinkt als een goede mix, nietwaar?

Eefje de Visser groeit op in het Zuid-Hollandse Moordrecht, een klein dorpje in de buurt van Gouda. Haar ouders leerden elkaar kennen via de muziek. Eefjes moeder zingt en haar vader is bassist en stemarrangeur. Ook de rest van de familie draagt bij aan haar muzikale ontwikkeling. Van haar oom krijgt ze haar eerste gitaar en in de studio van haar broer maakt ze haar eerste opnames.

De Visser is een songwriter in hart en nieren en schrijft van jongs af aan eigen liedjes, maar wanneer ze op haar 22ste besluit om het Nederlandstalig te proberen, valt het kwartje. En niet alleen bij haar zelf.

Een eerste kroon op haar werk wordt de Grote Prijs van Nederland in 2009 in de categorie singer-songwriter. De jury prees Eefje om haar authenticiteit, pakkende liedjes, sterke teksten en het vermogen om het publiek in haar greep te houden. Aan de vooravond van de finale treedt ze op De wereld draait door, alwaar zij meteen de favorietenrol krijgt toebedeeld. En terecht naar een dag later blijkt.

Zo begint Eefje de Visser op te vallen. In snel tempo verspreidt haar muziek zich door het land. Ze wordt gevraagd door Lucky Fonz III en Sophie Hunger om in hun voorprogramma te spelen, staat op diverse festivals, in zo’n beetje alle zalen, woonkamers en andere vreemde plekken. Ze wordt uitverkoren tot jonge succesvolle vrouw in de Marie Claire en in de Viva 400 en Rough Trade biedt Eefje de mogelijkheid om haar debuutalbum uit te brengen.

In januari 2011 verscheen dit album, getiteld: De koek, dat zij opnam met de jonge talentvolle producer Marcel Tegelaar. Een afwisselende, experimentele en kleurrijke popplaat. Nederlandstalig, maar internationaal qua sound. Vol, maar niet bombastisch. Warm, maar niet traditioneel.

Eefje en band laten een nieuw geluid horen, dichtbij de sfeer en de volwassenheid van de debuut-cd.

"Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingen en in eigen staart bijtende verhaallijnen." - De Volkskrant

"Eefje's muziek is als een warme douche, het leven omarmen en je hand in een zak vogelzaad stoppen." www.pinkbullets.nl

"Er is geen enkele reden om te betwijfelen dat Eefje na het winnen van de Grote Prijs aan een grote opmars gaat beginnen. Het clubcircuit en de kleine festivals in 2010, Lowlands 2011, Pinkpop 2012? Dat sprookje zou best eens uit kunnen komen." - www.livexs.nl

Voor en na het concert draait dj Onno Paloma.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!