LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

pop dubbelconcert

ALAMO RACE TRACK + PIEN FEITH

Deze voorstelling is verlopen

Deze avond een dubbelconcert in LantarenVenster van Alamo Race Track en Pien Feith. De nieuwe cd's van deze artiesten werden dit jaar door 3VOOR12 beide genomineerd voor Beste Album 2011.

Speciaal voor haar fans geeft Pien Feith vrijdag 9 december ook een mini kleedkamerconcert in LantarenVenster.

Het unieke concert bijwonen?

Koop een kaartje en doe een aanbeveling voor het concert op de LantarenVenster Facebookpagina

Uit de aanbevelingen worden 5 x 2 winnaars geselecteerd.

Pien Feith

Dance On Time is de titel van het debuutalbum van de Amsterdamse zangeres Pien Feith dat dit jaar verscheen bij V2 Records. De carrière van Pien Feith heeft een wild verloop gehad: actief met eigen band of in zijprojecten Neonbelle en The Very Sexuals, van kale folk via grillige rock naar een mix van pop en elektronica in de lijn van Bat for Lashes, Fever Ray en Glasser. Op haar nieuwe plaat Dance On Time en tijdens optredens klinkt ze poppier dan ooit, met een geluid vol keyboards, synths en samples. Pien zegt daarover: "Ik wilde schrijven vanuit de beat alsof ik een rapper was. Om daar vervolgens overheen te schilderen als bij een collage." Deze verandering in schrijfstijl gaf de veelzijdige zangeres de mogelijkheid om een breder palet aan invloeden in haar muziek toe te laten. In twee jaar tijd schreef ze samen met wederhelft en producer Melvin Wevers tientallen demo’s die stilistisch alle kanten op gingen. Deze tracks werden ontleed, opgeknipt en aangevuld door drummer en percussionist Pim Verlaek.

Dance on Time is een beat georiënteerde popplaat geworden met hints van dub, crunk en tropicalia. De stroom van opwindende nieuwe geluiden die zich dagelijks vanuit alle krochten van het internet aandienen, heeft zich gemanifesteerd op de plaat. Door de samenwerking aan te gaan met studiotechnicus Remko Schouten, die in het verleden met bands als Pavement en zZz heeft gewerkt, wisten ze de digitale schetsen te vertalen naar organische nummers. De laatste schakel is bassist Peter Akkerman, die de live sound compleet maakt. Zelf zegt Pien over haar nieuwe album: "Dance on Time ontstond in een periode waarin mij een duidelijk idee voor de toekomst ontbrak, iets wat ik steeds minder als probleem ben gaan zien. Dit heeft mij aangezet muziek te benaderen op een luchtige wijze, waarbij ik op zoek ga naar ontwikkeling in plaats van een eenduidige begin- of eindvisie."

Alamo Race Track

De Amsterdamse gitaarband Alamo Race Track, die dit jaar trouwens haar tiende verjaardag viert, oogst in Nederland veel lof met het dit jaar verschenen album Unicorn Loves Deer. De Volkskrant deelde maar liefst 5 sterren uit voor Alamo Race Track’s derde cd. "Frontman Ralph Mulder schrijft liedjes zoals Marco van Basten voetbalde: zo mooi, zo gracieus, ongrijpbaar, altijd wegdraaiend naar de kant die je niet verwacht (…) intelligente pop met eindeloze verbeeldingskracht, zo rijk en avontuurlijk als popmuziek zijn kan".

Unicorn Loves Deer heeft inmiddels ook de VS bereikt, middels de prominente, veelgelezen website van Filter Magazine. "Combining elements of indie, folk and pop, Alamo Race Track are ready to take the US by storm with their hooky goodness" schrijft Filter. Daarnaast is het nummer Apples er te horen. Ze beschrijven het lied als "an upbeat tune fitting for any sunny day bike ride". Ook andere media zijn razend enthousiast over de nieuwe plaat van de band. Zo schrijft het Parool: "Unicorn Loves Deer zou zijn weg naar een nog groter publiek moeten vinden: het is het beste dat Alamo Race Track to nu heeft gemaak en een reuzensprong in hun oeuvre. (…) Het lange wachten meer dan waard."

"Frivool, slim, zo af en toe een beetje raar." - Atze de Vrieze, 3VOOR12 - Album van de week

"Knappe liedjes, bijzondere arrangementen en prachtige teksten over de kleine en heel grote dingen in het leven. Trots." - Erik Zwennes, 3VOOR12 - Album van de week

"Het album is gevuld met fantastische songs (…) Tot nu toe het beste Nederlandse album van 2011." - Nu.nl

Voor en na het concert draait Dj Onno Paloma.

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!