LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Guy Kokken
  • Fotografie: Guy Kokken

singer-songwriter

TRIXIE WHITLEY

Deze voorstelling is verlopen

Trixie Whitley (1987) is de dochter van wijlen singer-songwriter Chris Whitley. Ze groeide op aan deze en gene zijde van de Oceaan, tussen de podia en de opnamesessies van haar vader, en werd in zijn aanwezigheid volledig in de muziek ondergedompeld.

Toen ze één jaar oud was verhuisde ze vanuit Gent (B) naar New York. Na de scheiding van haar ouders keerde ze op 11-jarige leeftijd samen met haar moeder terug naar België en leerde ze drums spelen. Op 17-jarige leeftijd ging ze in haar eentje weer naar New York, waar ze werkte als serveerster in Brooklyn en Queens. Ondertussen leerde ze piano spelen en begon ze met eigen liedjes op te treden. In 2008 nam ze een door Meshell Ndegeocello gecoproduceerde ep op. Ze werkte inmiddels ook al samen met Chocolate Genius, Sean Lennon, Malcolm Burn en Robert Plant. Dit jaar is Whitley begonnen met de opnames van haar eerste album.

Momenteel is Whitley zangeres in de supergroep Black Dub, die werd opgericht door de beroemde producer en muzikant Daniel Lanois, in samenwerking met bassist Daryl Johnson en de befaamde jazzdrummer Brian Blade. Vorig jaar brachten ze hun eerste album uit onder de gelijknamige titel Black Dub. Deze zomer gaf de groep een concert op het North Sea Jazz Festival. Dit keer komt Trixie Whitley naar Europa om een aantal solo-concerten te geven.

Een Belgische recensent schreef over Trixie: Het ene moment zong ze ingetogen en intiem, om dan in een volgende song alle remmen los te gooien met een rauwe energie die je niet zou vermoeden achter dit frêle meisje van tweeëntwintig. Haar stemgeluid is fenomenaal.

Trixie Whitley: zang, piano, gitaar

Vandaag

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!