LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Jazz, soul

GREGORY PORTER

UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen. Wij raden u aan vroeg aanwezig te zijn als u een zitplaats wilt bemachtigen.

I.v.m. de verlaging van het btw-tarief is, in overleg met het management van Gregory Porter, de entreeprijs verlaagd naar € 18. Helaas is het niet mogelijk om een restitutie te geven aan kaartkopers die de hogere entreeprijs betaald hebben, daar de btw op deze kaarten al is afgedragen aan de belastingdienst.

Opeens was hij daar, in 2010, met zijn debuutalbum Water. Meteen werd hij genomineerd voor Best Jazz Vocal Album bij de Grammy's Awards. In februari dit jaar kwam de opvolger Be Good uit, die zo mogelijk nog meer lovende kritieken ontving.

Gregory Porter begon zijn carrière in kleine jazzclubs in San Diego. Deze nam een hogere vlucht toen hij zong op Hubert Laws' hommage aan Nat King Cole. Dat was een thuiswedstrijd: als jongetje zong hij al mee met de Nat King Coleplaten die zijn moeder draaide.

Porter veroverde de afgelopen jaren vooral Engeland en de rest van Europa met zijn stemgeluid dat jazz, gospel en soul verkent. Optredens in de radioshow van Jamie Cullum en een BBC-special met Carole King betekenden zijn doorbraak bij een groter publiek. Porter wordt onthaald als de nieuwe ster in vocale jazz. Begin dit jaar gaf Gregory Porter ook al een uitverkocht concert in LantarenVenster, maar we konden de kans om hem in het najaar nogmaals te boeken niet aan ons voorbij laten gaan.

"Jonge zanger is nu al een jazzgrootheid." - 3voor12.nl

"Jazz en soul gaan hand in hand bij de goed geklede Gregory Porter. Hij maakt geen keuze, maar mengt en verbindt met vocale kracht en souplesse. De lijm is zijn stem met klasse, die steeds anders klinkt, maar altijd warm en geruststellend." - NRC, Amanda Kuyper

Bezetting:
Gregory Porter: zang
Chip Crawford: piano
Aaron James: contrabas
Yosuke Sato: saxofoon
Emanuel Harrold: drums

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!