LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

singer-songwriter, Americana

GREG TROOPER

Deze voorstelling is verlopen

Greg Trooper heeft in de loop der jaren al heel wat fans om zich heen verzameld met zijn krachtige performance en vakkundig geschreven liedjes, die evenveel schatplichtig zijn aan Bob Dylan en Otis Redding als aan Hank Williams. Afgelopen jaar deed hij een tour door Nederland waarbij veel zalen snel uitverkocht waren. Ook zijn nieuwe album Upside Down Town gooide hoge ogen bij de liefhebbers. Hoogste tijd om Greg Trooper een keer uit te nodigen voor een concert in LantarenVenster!

Troopers vroegste muzikale invloeden bestonden uit zingende cowboys en Satchmo (Louis Armstrong). Op zijn veertiende leerde hij gitaar spelen en bezocht hij zo veel mogelijk optredens in New York. Muziek werd het enige dat hem interesseerde. Hij ging van school en vertrok naar Austin. Daar hoorde hij o.a. Townes Van Zandt, Guy Clark en Willie Nelson.

In Troopers muziek zitten elementen van Memphissoul, Greenwich Village folk en Nashville twang. Zijn eerste albums trokken de aandacht in Nashville: Steve Earle nam Little Sister op en Greg kon zijn liedjes in Nashville verkopen. Hij bracht in 1998 het door Buddy Miller geproduceerde Popular Demons uit, met gastoptredens van Steve Earle en Emmylou Harris. Het album Make It Through This World werd geproduceerd door de soul-legende Dan Penn.

Na een botsing met een overstekende eland die Trooper ternauwernood overleefde, keerde hij terug naar het noordoosten van de VS. In 2010 bracht hij op zijn eigen label 52 Shakes Records het meest recente studioalbum uit, Upside Down Town, dat hij kon financieren dankzij donaties van fans.

"Greg Trooper wordt al jaren bestempeld als één van de betere Amerikaanse singer-songwriters maar ook als één van de meest onderschatte. Artiesten als Steve Earle, Tom Russell en Billy Bragg namen songs van hem op. Greg heeft inmiddels 6 studio cd’s uitgebracht, waarvan ‘Make it through this World’ (2005) topklasse is. Ook heeft hij twee live cd’s uitgebracht, waarop hij zonder verdere begeleiders laat horen dat hij ‘alone-on-stage’ echt tot de allerbesten behoort." (Bluesmagazine.nl)

Voor en na het concert draait Dj Onno Paloma.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!