LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Tim Berne (fotografie: Robert Lewis, ECM Records)
  • Tim Berne (fotografie: Robert Lewis, ECM Records)

Muziek

ECM Artists in Concert

TIM BERNE

SNAKEOIL
Deze voorstelling is verlopen

Saxofonist Tim Berne presenteert zijn nieuwe album Snakeoil, dat op in januari 2012 uitkomt op het ECM label.

Berne is een soort do-it-yourself-jazzsaxofonist die tegelijk melodieuze en avant-gardistische muziek maakt. Hij werkt regelmatig met grote namen uit de New Yorkse improvisatiescene zoals drummers Joey Baron en Tom Rainey, toetsenist Craig Taborn, bassist Drew Gress en de franse gitarist Marc Ducret. In Buffalo Collision werkt hij ook met leden van trio The Bad Plus. Snakeoil is Bernes nieuwste project, voortkomend uit zijn band Los Totopos.

Op de website writteninmusic.nl is onlangs een groot artikel verschenen over Tim Berne, een mooi naslagwerk inclusief beeldmateriaal.

Maak je op voor een avond vol weerbarstige klankavonturen van een groep die nooit in herhaling vervalt. (bron: VPRO JazzLive)

"Tim Berne is een volstrekt eigenzinnige muzikant en katalysator in de New Yorkse Down Town scene. Met zijn nieuwste cd Snakeoil overtuigt hij wederom in compositorische boeiende jazzmuziek. met onder andere drummer Ches Smith (Mr. Bungle/John Zorn)." - Tim Sprangers, De Volkskrant

"Saxofonist Tim Berne geldt sinds eind jaren zeventig als één van de heavy cats uit de avantgardistische New Yorkse jazzscene en werkte samen met musici als John Zorn, Bill Frissell, Hank Roberts en Craig Taborn... Snakeoil is een uiterst gevarieerde plaat met tegendraadse ritmes en woeste improvisatie, maar ook met verstilde, hedendaagse klanken en impressionistische toonschilderingen... Met pianist Matt Mitchell, drummer Ches Smith en de uitstekende klarinettist Oscar Noriega heeft Berne bovendien een heel fijn clubje muzikanten om zich heen verzameld dat in staat moet zijn om vooral live flinke potten te breken." - Koen Graat, Jazzism

Bezetting:
Tim Berne: altsax
Oscar Noriega: klarinetten
Matt Mitchell: piano
Ches Smith: drums

Vandaag

Nieuws

FILMTHUIS WORDT PICL

Veel van onze films zijn ook thuis te zien, wanneer je maar wilt. Lees meer

ZONDAGAVOND 2 APRIL GESLOTEN

Op zondagavond 2 april is LantarenVenster vanaf 19:00 gesloten. De laatste film start om 17:30 uur. Lees meer

FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!