LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Bart Wirtz en Jeremy Pelt
  • Bart Wirtz en Jeremy Pelt

Muziek

BART WIRTZ NY QUINTET FEAT. JEREMY PELT

IDREAMER TOUR
Deze voorstelling is verlopen

Bart Wirtz is een van de beste jonge saxofonisten in Europa. Met zijn flexibele en veelzijdige stijl laveert hij tussen jazz en crossover. Het debuutalbum Prologue van Wirtz' eigen kwartet werd lovend ontvangen. Bart werkte samen met veel verschillende musici, en is een zeer veelzijdig en drukbezet saxofonist.

Hij studeerde cum laude af aan het Rotterdams conservatorium en vervolgde zijn studie in New York, waar hij les had van onder meer Gary Bartz, Dick Oats en Steve Wilson. Naast het runnen van zijn eigen kwartet is Wirtz tevens actief bij Monsieur Dubois, Artvark Saxophone Quartet en het Rotterdam Jazz Orchestra. Daarbij heeft zich nu dus een nieuwe internationale groep gevoegd: het Bart Wirtz New York Quintet.

iDreamer is het nieuwe album van Bart Wirtz. Dit droomproject is opgenomen in New York met een aantal vooraanstaande Amerikaanse muzikanten. De cd heeft een unieke Amerikaanse line-up: Nicholas Payton, de bekende trompettist uit New Orleans, Xavier Davis op piano, bassist Richie Goods en Kendrick Scott, een van New Yorks meest gewilde drummers die onder andere speelt in de band van Herbie Hancock. Payton was niet beschikbaar voor deze tournee, maar niemand minder dan trompettist Jeremy Pelt zal hem vervangen.

"Bart Wirtz is de grote hoop van de hippe Nederlandse jazz." (John Oomkes)

"One of the finest young saxophonists in Europe today, Bart Wirtz adds his own personality to every note he plays." (Allmusic.com)

"..een vaardige saxofonist met een groot en helder geluid.." (Amanda Kuyper, NRC)

Voor en na het concert draait Dj Selektor Mendes.

Bezetting:
Bart Wirtz: altsax
Jeremy Pelt: trompet
Xavier Davis: piano
Richie Goods: bas
Kendrick Scott: drums

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

TE GAST IN ROTTERDAMS OPEN DOEK: IN-SOO RADSTAKE

De special guest op 8 december is filmproducent en zakelijk leider van Cinecrowd. Lees meer

MEDEWERKER RUNNER GEZOCHT

Werken in de horeca van LantarenVenster? Lees meer

DE NACHT VAN DE JAZZ

Op zaterdag 28 november 2015 door het hele land en live op Radio 6. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!