LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Radio 6 Soul & Jazz Presents:

JOSÉ JAMES

NO BEGINNING, NO END
SUPPORT ACT: GERY MENDES
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen.
Wij raden u aan vroeg aanwezig te zijn
als u een zitplaats wilt bemachtigen.

De Amerikaanse jazz-zanger José James heeft een prachtige donkere bariton, waardoor zijn nummers als met honing overgoten klinken.

James, enkele jaren geleden nog een van de verrassingen van het North Sea Jazz Festival, is een jazzzanger die in zijn op soul gebaseerde nummers experimenteert met hiphop, gospel en blues. Hierbij zoekt de zanger graag nog meer muziekgenres op. Zo werkte hij bijvoorbeeld samen met topproducer Flying Lotus, de Japanse freakjazzband Soil & Pimp Sessions, de Belgische jazzpianist Jef Neve en dance act Basement Jaxx. Eind 2011 deed James samen met Chris Potter en het McCoy Tyner Trio een speciale ‘tribute to John Coltrane & Johnny Hartman’ tournee n.a.v. het 50 jarig bestaan van Impulse Records. In datzelfde jaar werd de zanger in de DownBeat Critics Poll verkozen tot Rising Star Best Male Vocalist.

Op zijn laatste album Black Magic (2010) schakelt de Amerikaanse zanger moeiteloos tussen slaapkamersoul en funk. De muziek van John Coltrane veranderde zijn tienerleven; al op zijn zeventiende voorzag James een aantal Coltrane nummers van tekst. In James’ eigentijdse jazznummers probeert hij alle jazzclichés te vermijden. Zijn albums worden met louter superlatieven overladen.

Op dit moment werkt James aan zijn vierde studioalbum No Beginning, No End. Dit album zal in het najaar van 2012 verschijnen. De tournee waarbij het nieuwe materiaal gepresenteerd wordt begint al in het voorjaar.

Voor en na het concert draait dj Onno Paloma.

José James: zang
Takuya Kuroda: trompet
Gideon van Gelder: keyboards
Solomon Dorsey: bas
Richard Spaven: drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!