LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Familiefilm

BRAMMETJE BAAS

Anna van der Heide
 • NL, vanaf 5 jaar
 • 2012
 • 83'
 • Nederlands gespr.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  23E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Actie

  Print de kleurplaat van onze website (op deze pagina meteen onder het filmpje), lever 'm in bij de kassa of stuur 'm op, voorzien van je naam, adres en e-mailadres en maak kans op een Brammetje baas-strandbal of een Brammetje baas-t-shirt! Deze actie is geldig tot 1 augustus.

  De nieuwe Nederlandse familiefilm Brammetje Baas, naar een scenario van Tamara Bos (Het paard van Sinterklaas, Minoes), met acteurs Katja Herbers, Egbert-Jan Weeber, Tjebbo Gerritsma, René Groothof en de jonge debutant Coen van Overdam, vertelt het energieke verhaal van de zevenjarige creatieve en leergierige Brammetje die onmogelijk stil kan zitten.
  Brammetjes bewegelijkheid is geen probleem tot hij in groep 3 komt bij de strenge meester Vis.

  De zevenjarige Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan.

  Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De rechtlijnige meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het beweeglijke ongeconcentreerde jongetje. Hij zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen.

  De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

  **** Algemeen Dagblad
  "De gekke acties van Brammetje laat kinderen hard lachten en zal hun ouders via de diepere lagen in het script ontroeren."

  **** Volkskrant
  "De film is een kleurrijk feestje en laat knap zien hoe druk het is in het hoofd van Brammetje."

  **** NRC Handelsblad
  "Voortreffelijke spelregie, zelfverzekerde montage en veel visuele verbeeldingskracht, waarbij geen enkele grap wordt uitgemolken, wegen ruimschoots op tegen het iets te schematische scenario."

  ****½ Kidsweek
  "Brammetje Baas is een prachtfilm waar zelfs de aller drukste kinderen even stil van worden."

  Met: Coen van Overdam, Roosmarijn van der Hoek, Katja Herbers, Tjebbo Gerritsma, René Groothof, Egbert Jan Weeber, Isabella Smit, Ria Eimers, Meral Polat

  Vandaag

  Nieuws

  RODE TULP FILM FESTIVAL

  Van 27 tot en met 30 mei is de vierde editie van het Rode Tulp Film Festival. Lees meer

  NIEUW: THUIS FILMKIJKEN

  Kijk nu film in onze 'digitale' zaal met Filmthuis. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!