LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Documentaire

WOODY ALLEN: A DOCUMENTARY

Robert B. Weide
 • VS
 • 2011
 • 113'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  In Woody Allen: A Documentary volgt regisseur Robert Weide (Curb Your Enthusiasm) de lange carrière van Woody Allen, van zijn jeugd tot zijn laatste succesfilm Midnight in Paris.
  Vanaf 23 augustus zal zijn nieuwe film To Rome With Love in LantarenVenster te zien zijn.

  Als tiener leverde hij al grappen aan voor komieken en schrijvers. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw schreef hij sketches voor Sid Caesar, trad hij op als standup comedian en was hij een graag geziene gast in talkshows. De afgelopen veertig jaar regisseerde Woody Allen bijna jaarlijks een speelfilm, waarin hij vaak een hoofdrol speelde. Weide blikt terug op zijn vroege producties zoals Take the Money and Run, Bananas, Sleeper en Love and Death, Oscarfavorieten zoals Annie Hall, Manhattan, Zelig, Broadway Danny Rose, Purple Rose of Cairo, Crimes and Misdemeanors, Husbands & Wives, Bullets over Broadway en Mighty Aphrodite en recente, in Europa gedraaide films zoals Match Point en Vicky Christina Barcelona.

  Om alles te weten te komen over zijn schrijfgewoontes, zijn ideeën over casting en regisseren en de relatie met zijn acteurs, reisde Weide met Woody Allen van de set van You Will Meet a Tall Dark Stranger in Londen naar de première van Midnight in Paris in Cannes. Hij filmde bij Allen thuis, in de montageruimte en de plekken waar hij opgroeide in Brooklyn.

  De documentaire belicht ook Allens theaterwerk, zijn bijdragen aan The New Yorker en zijn optredens als klarinetspeler.
  Aan het woord komen acteurs zoals Antonio Banderas, Josh Brolin, Penelope Cruz; cameramannen Gordon Willis en Vilmos Zsigmond; zijn zus en producente Letty Aronson; vriend Dick Cavett; collega Martin Scorsese en vele anderen.

  **** de Volkskrant
  **** Algemeen Dagblad
  **** Cinema.nl/VPRO



  Nieuws

  CINEVILLE PREVIEW OP 1 MEI

  Stem vóór 20 april op jouw keuze. Lees meer

  NIEUW: FILM&LUNCH EN NIEUWE MENUKAART

  Het terras is weer open, de menukaart vernieuwd en ook kunt u komen film&lunchen! Lees meer

  CINEVILLE FILMQUIZ 2015

  Op zondag 7 juni is de Grote Cineville Filmquiz 2015! Inschrijven kan vanaf nu. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!