LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

21st century tango

OTROS AIRES

Deze voorstelling is verlopen

Dankzij bands als Otros Aires, BajoFondo of Gotan Project staat de electrotango meer en meer in de schijnwerpers. Electrotango verwijst, zoals de naam al suggereert, naar de ontmoeting tussen elektronische ritmes en de traditionele instrumenten van de tango (bandoneon, gitaar, piano). Otros Aires omschrijft haar eigen muziek als 21st century tango: de bekende dansstijl in een modern en audiovisueel jasje.

Het Spaans/Argentijnse nuevo tango project Otros Aires werd in 2003 in Barcelona opgericht door de Argentijnse muzikant (en architect) Miguel Di Genova. Hij werd geïnspireerd door de stijl mestizaje, die is ontstaan in Argentinië en die tango vermengt met elektronische ritmes en karakteristieke arrangementen. Di Genova begon tango- en milonga-albums van het begin van de vorige eeuw (Gardel, Razzano, D’Arienzo o.a.) te vermengen met de elektronische beats, melodiën en vocalen uit de eenentwintigste eeuw.

Otros Aires kreeg zijn echte vorm in 2004 in Argentinië, toen de band daar haar eerste album opnam. Het succes ervan bracht de groep naar grote internationale podia in Amerika en Europa. Inmiddels bracht de groep twee prachtige albums uit: Dos en Tricota.

Gratis workshop + tangosalon

Tango is verleidelijk, hip en nostalgisch tegelijk, pittig en introvert, sexy en stoer. Ervaar het zelf!

Voorafgaand aan het concert, van 19:45 tot 20:15 uur, is er een gratis workshop in de foyer, om te proeven van de Argentijnse tango.

Na afloop van het concert is er in de foyer een tangosalon, waar je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. De workshop en salon worden georganiseerd door Cuartito Azul, een begrip voor Argentijnse tango in Rotterdam. Al ruim vijftien jaar organiseert de school allerlei activiteiten op het gebied van tangodans en muziek.

Afgelopen zaterdag dansten zestig dansers van Cuartito Azul op het Schouwburgplein op muziek van Otros Aires:

Bezetting:
Miguel Di Genova - zang, gitaar, electronica
Hugo Satorre - bandoneon
Diego Ramos - piano
Martin Bruhn - drums, percussie

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!