LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

MICHIEL STEKELENBURG KWARTET

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een gratis toegankelijk foyerconcert i.h.k.v. 24 Uur Cultuur (met pauze).

Eind vorig jaar verscheen het prachtige debuutalbum Hypnos van het Michiel Stekelenburg Kwartet. De cd werd uitgebracht op het Rotterdamse label Mainland Records van bassist Stefan Lievestro. Het album kreeg lovende recensies, en ook de liveconcerten van dit jonge kwartet worden goed ontvangen.

De composities van Stekelenburg kenmerken zich door eigenheid en hebben doorgaans een opzwepende structuur: hitsige muziek verpakt in swingende stukken met veel ruimte voor improvisatie. Moderne/avant-garde jazz, soms zacht en klein, soms grillig, dynamisch, brutaal en vol onregelmatigheden. De gitarist steekt zijn rockachtergrond niet onder stoelen of banken, scheurt melodisch en vol overtuiging door de hectiek, maar houdt het klein waar nodig.

Michiel Stekelenburg begon zijn muzikale carrière als rockgitarist en volgde vervolgens een conservatoriumstudie om zijn horizon te verbreden. Al gauw vond hij zijn eigen weg in de jazz en geïmproviseerde muziek, en componeert hij eigen materiaal. Na zijn eindexamen beloont jazzpodium Paradox hem met een carte blanche, en kort daarna vond Michiel de ideale bezetting voor zijn eigen kwartet.

Bij dit concert zal saxofonist Tom Beek vervangen worden door Efraim Trujillo.

"..soepel swingende jazzrock, met een rauw, zangerig geluid dat doet herinneren aan John Scofields superbe cd Hand Jive." - VPRO, Frits Lagerwerff

Deze voorstelling hoort bij:

24 uur cultuur 24 uur cultuur

24 uur cultuur

Evenals:

  • Saturday Jazz Night: EKE & ICP Orchestra
Toon alle 2 voorstellingen

Bezetting:
Michiel Stekelenburg - gitaar, composities
Efraim Trujillo - saxen
Guus Bakker - contrabas
Pascal Vermeer - drumsVandaag

Nieuws

ALS EERSTE EN GRATIS DE FILM PRINS ZIEN?

Op maandag 9 maart om 19:00 organiseert Just Media Group in LantarenVenster een testscreening voor de film Prins. Lees meer

EXTRA VOORSTELLING: THE BEST OF IDFA ON TOUR

Zaterdag 14 maart een extra voorstelling met hoogtepunten van het afgelopen IDFA. Lees meer

LIVE OPERA EN BALLET

Live vanuit het Royal Opera House in Londen op het witte doek in LantarenVenster Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!