LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

singer-songwriter

EEFJE DE VISSER

THEATERTOUR 2012
UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met pauze.

Het geluid van Eefje de Visser en haar band zou je kunnen omschrijven als nuchter melancholisch. Na een album en drie clubtours komt de stap naar het theater niet als een verrassing. Haar muziek is een totaalbelevenis. Op het podium volg je Eefje in haar experimentele dagdroom van een onbekende, maar herkenbare wereld, een tuimeling in een bad van fonkelende, vervreemdende kleuren.

In 2009 overtuigt Eefje de jury van de Grote Prijs van Nederland. Ze wordt geprezen om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden. Daarna volgen haar debuutplaat De Koek en drie goeddeels uitverkochte clubtours. Het festivalseizoen in 2011 vult zich met optredens op Oerol, Lowlands en Into The Great Wide Open. Ook bij de De Wereld Draait Door is ze een graag geziene gast. Het debuutalbum De Koek is een afwisselende verzameling fantasierijke en subtiele Nederlandstalige liedjes met rijke, onalledaagse arrangementen en - als unicum in het Nederlandstalige, iets artistiekere genre - een loepzuivere stem.

Haar al verschenen repertoire wordt tijdens deze theatervoorstelling aangevuld met nieuwe warme liedjes voor een nog te verschijnen album. Eefje de Visser wordt omringd door een ijzersterke band vol multi-instrumentalisten, waardoor ze op het podium even soepel en virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album.

"Een wonder van Nederlandstalig vernuft, met frisse instrumentatie en oorspronkelijke teksten" (NRC Handelsblad)

"Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingen en in eigen staart bijtende verhaallijnen" (De Volkskrant)

"Toonvast, loepzuiver en gecontroleerd, maar toch met een eigenheid die bij menig zangeres ontbreekt" (NU.nl)

Bezetting:
Jacob van de Water - gitaar, bas, zang
Jelte Heringa - toetsen, trompet, zang
Merijn van de Wijdeven - bas, gitaar, bugel, zang
Nicky Hustinx - drums, gitaar, zang
Eefje de Visser - gitaar, zang

Vandaag

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!