LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

world, jazz

IZALINE CALISTER

KANDELA!
Deze voorstelling is verlopen

Izaline Calister, zangeres en componist, heeft een unieke muzikale stijl. Daarvoor werd ze in 2009, met haar album Speransa, bekroond met een Edison. Izaline maakt muziek gebaseerd op het traditionele Curaçaose ritme-idioom, maar verwerkt hierin allerlei muzikale invloeden. Inmiddels heeft ze met haar Papiamentstalige muziek over de hele wereld een publiek veroverd.

In oktober 2012 komt Calister met een nieuwe cd, getiteld Kandela, en bijhorende show waarin ze haar horizon verbreedt. Ze omarmt haar innerlijke Latin Diva!

Op het warme Caribische Curaçao is Izaline Calister opgegroeid met de Cubaanse bolero's, Braziliaanse bossa nova's, Venezolaanse traditionals en Mexicaanse mariachi's waar haar vader graag naar luisterde. Het werd tijd om daar iets mee te doen. In een ode aan Latijns-Amerika wordt nieuw door Izaline geschreven repertoire vermengd met Latijns-Amerikaanse invloeden. Ook krijgen enkele onvergetelijke covers uit Izalines jeugd een liefdevolle behandeling. Live vermengt ze dit nieuwe repertoire met haar eerdere succesnummers. Izaline en haar geweldige muzikanten, al jaren een hecht team, staan garant voor een wervelend concert.

"... het, grotendeels eigen geschreven, materiaal, weet de verschillende Latijnse stijlen naadloos op elkaar aan te sluiten... Dat Calister de koningin van de Antilliaanse muziek is wisten we al na haar vorige album Speransa, die ook terecht een Edison won, maar dat ze zo moeiteloos de Zuid Amerikaanse erfenis tot de hare wist te maken is indrukwekkend." (Plato Mania)

Bezetting:
Izaline Calister - zang
Yumarya Grijt - achtergrondzang
Ed Verhoeff - gitaar
Marc Bischoff - piano
Yerman Aponte - bas
Enrique Firpi - drums, percussie

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!