LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

GILAD HEKSELMAN TRIO

Deze voorstelling is verlopen

Gilad Hekselman is een Israelisch jazzgitarist, sinds 2004 woonachtig in New York. "Hij speelt in de lijn van Pat Metheny en Kurt Rosenwinkel met een warme en heldere gitaartoon, heldere articulatie, uitgebreide en gekke improvisatie-ideeën, snelheid wanneer hij het kan gebruiken, een uitgebreid begrip van harmonie en de flexibiliteit om te gaan waar zijn band wil,"schreef Ben Ratcliff van de New York Times.

Gilad Hekselman heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd, heeft in alle bekende jazz clubs in New York gespeeld, toert over de hele wereld, heeft op grote festivals gespeeld (o.a. Montreux, Nort Sea Jazz, Montreal en San Francisco) en werd uitgeroepen tot 'Best of 2011' door de New York Times, iTunes & Amazon. Hij is winnaar van de 2005 Gibson Montreux International Guitar Competition en in 2006 opende hij het legendarische concert van gitaar legende Paco de Lucia.

Hekselman heeft al drie albums uitgebracht. Tijdens zijn allereerste concert in LantarenVenster zal hij zijn nieuwe album – genaamd This Just In, uitgebracht op Jazz Village/ Harmonia Mundi, dat op 9 april uitkomt -, ten gehore brengen. Tijdens een interview met Times Square zegt hij over zijn gloednieuwe album: “Basically, the album is a combination of full tunes and short interludes that are kind of resembling news flashes. The whole thing just feels like a news broadcast, with long and short broadcasts. That’s the concept.”

“Hij is zo'n typische muzikantenmuzikant met een ingetogen virtuositeit waar je als gitaarliefhebber op freakt. De superheldere noten speelt hij met angstaanjagende beheersing.” (Tim Sprangers, De Volkskrant)

Bezetting:
Gilad Hekselman: gitaar
Joe Martin: bas
Jeff Ballard: drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!