LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

Jazz International presents:

DAFNIS PRIETO PROVERB TRIO

Deze voorstelling is verlopen

De in New York wonende Cubaan Dafnis Prieto wordt beschouwd als de beste jonge jazzdrummer van dit moment. Zijn verhuizing naar de Verenigde staten werd in 1999 vergeleken met een inslag van een meteoriet in New York. De bejubelde slagwerker speelde sindsdien al snel met uiteenlopende grote namen als Roy Hargrove, Chucho Valdez, Eddie Palmieri maar ook met Steve Coleman en Henry Threadgill. Hij werd ondermeer in 2007 beloond met een Latin Grammy in de categorie ‘Best New Artist’.

Prieto draagt zijn Cubaanse achtergrond muzikaal duidelijk met zich mee, maar wordt tegelijkertijd ook geprezen om zijn grenzeloze muzikale blik. Het slagwerk van Prieto wordt dan ook als duizelingwekkend en baanbrekend omschreven. Met zijn eigen Proverb Trio, voor het eerst te zien op North Sea Jazz 2012, kiest Prieto niet voor de gemakkelijkste weg. De groep combineert jazz, poëzie en improvisatie. Rapper Kokayi zorgt daarbij voor vuur met zowel gezongen als gerapte vocalen, Jason Lindner voor kraakhelder en fijnzinnig toetsenwerk. Het onlangs verschenen debuut album is op Spotify te beluisteren.

...uiterst meeslepend en indrukwekkend.” - Georges Tonla Briquet, Jazzenzo 2013

…meest verrassende act…
Met het Proverb Trio is Dafnis Prieto de bewonderenswaardige uitdaging aangegaan om de opzwepende grooves van dancemuziek te combineren met vrije improvisatie.” - Mischa Andriessen, Jazzenzo 2012

Kokayi – vocals & poetry
Jason Lindner - keyboards
Dafnis Prieto - drums

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!