LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

modern creative jazz

KURT ROSENWINKEL NEW QUARTET

Deze voorstelling is verlopen

De vorige keer dat Amerikaans jazzgitarist Kurt Rosenwinkel in LantarenVenster optrad was in november 2010, met zijn Standards Trio. Dit keer presenteert hij zijn nieuwe kwartet, waarmee hij dit jaar het prachtige album Star of Jupiter afleverde.

Rosenwinkel is al ruim een decennium bekend bij het Nederlandse jazzpubliek. Met zijn introverte, emotionele spel krijgt hij hele zalen muisstil. Het wonderkind werd voortijdig van het Berklee College of Music geplukt door zijn mentor Gary Burton om met hem op tournee te gaan. Met de opleiding kwam het niet meer goed, maar met zijn muzikale carrière des te meer.

Op jonge leeftijd toerde hij met 'jazzgrootvaders' als Joe Lovano, Paul Motian and Joe Henderson. Later speelde hij met generatiegenoten als Brad Mehldau, Joshua Redman en Larry Grenadier. Hoewel Rosenwinkel het vak leerde in de straight-ahead-traditie, heeft hij altijd open gestaan voor vernieuwing.

Kurt Rosenwinkel staat bekend om zijn verbluffend frisse interpretaties van standards, maar is ook een begenadigd componist. Zijn nieuwste plaat bestaat louter uit eigen stukken. Voor dit album werkte hij samen met pianist Aaron Parks, bassist Eric Revis en drummer Justin Faulkner.

"Rosenwinkel is technisch wellicht de meest begaafde gitarist ter wereld. Hij fluisterde, scheurde en ronkte met orgeleffecten in boeiende liedstructuren." - (De Volkskrant, n.a.v. een concert in 2011)

Bezetting:
Kurt Rosenwinkel - gitaar
Aaron Parks - piano
Orlando Le Fleming - bas
Jochen Rueckert - drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!