LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

modern creative jazz

KURT ROSENWINKEL NEW QUARTET

Deze voorstelling is verlopen

De vorige keer dat Amerikaans jazzgitarist Kurt Rosenwinkel in LantarenVenster optrad was in november 2010, met zijn Standards Trio. Dit keer presenteert hij zijn nieuwe kwartet, waarmee hij dit jaar het prachtige album Star of Jupiter afleverde.

Rosenwinkel is al ruim een decennium bekend bij het Nederlandse jazzpubliek. Met zijn introverte, emotionele spel krijgt hij hele zalen muisstil. Het wonderkind werd voortijdig van het Berklee College of Music geplukt door zijn mentor Gary Burton om met hem op tournee te gaan. Met de opleiding kwam het niet meer goed, maar met zijn muzikale carrière des te meer.

Op jonge leeftijd toerde hij met 'jazzgrootvaders' als Joe Lovano, Paul Motian and Joe Henderson. Later speelde hij met generatiegenoten als Brad Mehldau, Joshua Redman en Larry Grenadier. Hoewel Rosenwinkel het vak leerde in de straight-ahead-traditie, heeft hij altijd open gestaan voor vernieuwing.

Kurt Rosenwinkel staat bekend om zijn verbluffend frisse interpretaties van standards, maar is ook een begenadigd componist. Zijn nieuwste plaat bestaat louter uit eigen stukken. Voor dit album werkte hij samen met pianist Aaron Parks, bassist Eric Revis en drummer Justin Faulkner.

"Rosenwinkel is technisch wellicht de meest begaafde gitarist ter wereld. Hij fluisterde, scheurde en ronkte met orgeleffecten in boeiende liedstructuren." - (De Volkskrant, n.a.v. een concert in 2011)

Bezetting:
Kurt Rosenwinkel - gitaar
Aaron Parks - piano
Orlando Le Fleming - bas
Jochen Rueckert - drumsVandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2015

Van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari alle zalen vol IFFR-films. Lees meer

SPECIALE GAST EN PROGRAMMA ROTTERDAMS OPEN DOEK BEKEND

Op 10 februari a.s. is te gast: Nathalie Alsonso Casale. Lees meer

EXTRA VOORSTELLING: THE BEST OF IDFA ON TOUR

Wegens uitverkochte voorstellingen zijn de hoogtepunten van het afgelopen IDFA nu ook te zien op zaterdag 28 februari! Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!