LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

modern creative jazz

KURT ROSENWINKEL NEW QUARTET

Deze voorstelling is verlopen

De vorige keer dat Amerikaans jazzgitarist Kurt Rosenwinkel in LantarenVenster optrad was in november 2010, met zijn Standards Trio. Dit keer presenteert hij zijn nieuwe kwartet, waarmee hij dit jaar het prachtige album Star of Jupiter afleverde.

Rosenwinkel is al ruim een decennium bekend bij het Nederlandse jazzpubliek. Met zijn introverte, emotionele spel krijgt hij hele zalen muisstil. Het wonderkind werd voortijdig van het Berklee College of Music geplukt door zijn mentor Gary Burton om met hem op tournee te gaan. Met de opleiding kwam het niet meer goed, maar met zijn muzikale carrière des te meer.

Op jonge leeftijd toerde hij met 'jazzgrootvaders' als Joe Lovano, Paul Motian and Joe Henderson. Later speelde hij met generatiegenoten als Brad Mehldau, Joshua Redman en Larry Grenadier. Hoewel Rosenwinkel het vak leerde in de straight-ahead-traditie, heeft hij altijd open gestaan voor vernieuwing.

Kurt Rosenwinkel staat bekend om zijn verbluffend frisse interpretaties van standards, maar is ook een begenadigd componist. Zijn nieuwste plaat bestaat louter uit eigen stukken. Voor dit album werkte hij samen met pianist Aaron Parks, bassist Eric Revis en drummer Justin Faulkner.

"Rosenwinkel is technisch wellicht de meest begaafde gitarist ter wereld. Hij fluisterde, scheurde en ronkte met orgeleffecten in boeiende liedstructuren." - (De Volkskrant, n.a.v. een concert in 2011)

Bezetting:
Kurt Rosenwinkel - gitaar
Aaron Parks - piano
Orlando Le Fleming - bas
Jochen Rueckert - drums

Vandaag

Nieuws

FILMTHUIS WORDT PICL

Veel van onze films zijn ook thuis te zien, wanneer je maar wilt. Lees meer

ZONDAGAVOND 2 APRIL GESLOTEN

Op zondagavond 2 april is LantarenVenster vanaf 19:00 gesloten. De laatste film start om 17:30 uur. Lees meer

FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!