LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

discussie + clubnight

HELDENAVOND: STRANGE ATTRACTORS

GENOMINEERDEN DESIGNPRIJS ROTTERDAM 2007 TE GAST
Willem de Kooning Academie
Deze voorstelling is verlopen

Catelijne van Middelkoop (NL) en Ryan Pescatore Frisk (VS) zijn de oprichters van ontwerpstudio Strange Attractors. Een jong bureau dat op een bijzonder eigengereide manier omgaat met typografie, grafisch ontwerpen en nieuwe media. Hoewel zich bewust van de geschiedenis van hun vak, leggen ze zich er niet zo maar bij neer. Met gezonde tegenzin verzetten ze zich tegen de doctrines van het modernisme. Een mentaliteit die symbool staat voor een nieuwe generatie ontwerpers.

Deze helden gaan, onder leiding van Sjoerd van Oortmerssen, beter bekend als Jakhals Sjoerd van De wereld draait door, met het publiek in gesprek over Dutch Design van vroeger, nu en in de toekomst.

Voor de Designprijs Rotterdam stuurde Strange Attractors verschillend werk in. Variërend van letterproeven tot een LP hoes en van een geanimeerde sprookjesvertelling tot een manshoog gezaagde typografische installatie, Big Type Says More.

Deze combinatie geeft een goed beeld van de positie waaruit Strange Attractors de afgelopen twee jaar heeft gewerkt. Of ze nu typografisch werken, posters of catalogi maken, digitale animaties of een ruimtelijke installatie produceren, het werk van Strange Attractors verzet zich tegen de eenvormigheid en anonimiteit van het modernistische ontwerpen een heeft een geheel eigen zeggingskracht. Door hun consequente positie en uitvoering viel dit jonge bureau de selectiecommissie van de Designprijs Rotterdam 2007 op.

Later op de avond kun je uiteraard weer dansen en zweten op de sounds van dj’s Thelonious en Lucky Dubz, bekend van hun Strange Fruit clubavonden in Toko94.

Vandaag

Nieuws

FILM, MUZIEK EN DEBAT MET ARMINIUS

Op 23 november komen de Israëlische singer-songwriter David Broza & Mira Awad naar Rotterdam Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!