LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

AFGELAST: LIGHTHOUSE TRIO: TIM GARLAND, ASAF SIRKIS & GWILYM SIMCOCK

Deze voorstelling is verlopen

Helaas kan dit concert geen doorgang vinden i.v.m. een blessure van pianist Gwilym Simcock. Het is nog niet bekend of er een vervangende datum komt. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

In 2012 was het Lighthouse Trio volgens AllAboutJazz het absolute hoogtepunt van het jaarlijkse Jazz Ahead showcase festival in Duitsland.

Na het indrukwekkende dubbelalbum Libra kwam de groep met saxofonist Tim Garland, pianovirtuoos Gwilym Simcock en percussionist Asaf Sirkis dat jaar met de prachtige cd Lighthouse, op het gerenommeerde jazzlabel Act.

Het trio graaft diep in opwindende groovende stukken geïnspireerd door Keltische ritmes en een eclectische mix van invloeden van Chick Corea (Garland speelt in diens band The Vigil), Bill Bruford, Yellowjackets, John Coltrane en DJ Carl Cox.

Grammy winnaar Garland en de voor een Mercury Award genomineerde pianist Gwilym Simcock zijn twee uitzonderlijke componisten die zowel thuis zijn in jazz en pop als in klassieke muziek. Daarnaast zijn beiden absolute meesters op hun instrument. Dat gecombineerd met de unieke percussionist Asaf Sirkis resulteert in bijzonder energieke en opwindende concerten.

"Three musicians at the top of their game having fun and sharing it with us." - Jazzwise

"Phenomenal" - The Observer

"Jaw dropping!" - Record Collector

Bezetting:
Tim Garland: saxen, basklarinet
Gwilym Simcock: piano
Asaf Sirkis: percussie

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!