LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Muziek

AFGELAST: LIGHTHOUSE TRIO: TIM GARLAND, ASAF SIRKIS & GWILYM SIMCOCK

Deze voorstelling is verlopen

Helaas kan dit concert geen doorgang vinden i.v.m. een blessure van pianist Gwilym Simcock. Het is nog niet bekend of er een vervangende datum komt. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

In 2012 was het Lighthouse Trio volgens AllAboutJazz het absolute hoogtepunt van het jaarlijkse Jazz Ahead showcase festival in Duitsland.

Na het indrukwekkende dubbelalbum Libra kwam de groep met saxofonist Tim Garland, pianovirtuoos Gwilym Simcock en percussionist Asaf Sirkis dat jaar met de prachtige cd Lighthouse, op het gerenommeerde jazzlabel Act.

Het trio graaft diep in opwindende groovende stukken geïnspireerd door Keltische ritmes en een eclectische mix van invloeden van Chick Corea (Garland speelt in diens band The Vigil), Bill Bruford, Yellowjackets, John Coltrane en DJ Carl Cox.

Grammy winnaar Garland en de voor een Mercury Award genomineerde pianist Gwilym Simcock zijn twee uitzonderlijke componisten die zowel thuis zijn in jazz en pop als in klassieke muziek. Daarnaast zijn beiden absolute meesters op hun instrument. Dat gecombineerd met de unieke percussionist Asaf Sirkis resulteert in bijzonder energieke en opwindende concerten.

"Three musicians at the top of their game having fun and sharing it with us." - Jazzwise

"Phenomenal" - The Observer

"Jaw dropping!" - Record Collector

Bezetting:
Tim Garland: saxen, basklarinet
Gwilym Simcock: piano
Asaf Sirkis: percussieVandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2015

Van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari alle zalen vol IFFR-films. Lees meer

SPECIALE GAST EN PROGRAMMA ROTTERDAMS OPEN DOEK BEKEND

Op 10 februari a.s. is te gast: Nathalie Alsonso Casale. Lees meer

EXTRA VOORSTELLING: THE BEST OF IDFA ON TOUR

Wegens uitverkochte voorstellingen zijn de hoogtepunten van het afgelopen IDFA nu ook te zien op zaterdag 28 februari! Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!