LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Special

SAMSARA

Ron Fricke
 • VS
 • 2011
 • 102'
  • let op met kinderen tot 12 jaar
  • angst
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Gefilmd over een periode van bijna vijf jaar en in vijfentwintig landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen.

  Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt.

  Hierdoor nodigt Samsara ons uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld.

  ★★★★ ½ De Telegraaf
  "Oogstrelende meditatie – Bij gebrek aan een beter woord zou je Samsara een documentaire kunnen noemen, maar het is specialer dan dat. Een magistraal stuk film dat moeilijk in woorden te vangen is. “
  “Wie zich er voor openstelt, krijgt een overweldigende bioscoopervaring. Het woord documentaire doet deze film te kort. Samsara is een belevenis.”

  ★★★★★ TV Krant
  “Wie deze kerst niet alwéér 'Home alone', 'Pietje Bell' of 'Sissi' op tv wil zien, kan overwegen te kiezen voor iets spectaculairs en visueel overdonderends. De documentaire Samsara is een ervaring om nooit te vergeten. In magnifieke beelden toont filmmaker Ron Fricke honderd minuten lang een opeenvolging van natuurfenomenen, menselijke gedragingen en cultureel erfgoed.”

  ★★★★ Cinemagazine.nl
  “Al met al geeft Fricke’s en Magidsons werk meer dan genoeg stof tot nadenken. ‘Samsara’ maakt je ervan bewust hoe weinig je weet, en hoeveel je niet wil weten. Hoeveel moois er op aarde te zien is. Hoe vreemd de mensheid en het leven in het algemeen eigenlijk is. Gaat dit zien op een zo groot mogelijk scherm.”

  Happinez
  “Een non-verbale, optimistisch gestemde documentaire, die met fraaie beelden de grootsheid van het leven viert. (…) Niet het eindresultaat telt, maar de weg ernaartoe.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Docs Docs

  Docs

  Evenals:

  • Bittersweet
  • Borders
  • Master of the Universe
  Toon alle 26 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!