LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

modern creative jazz

REMBRANDT FRERICHS TRIO

A LONG STORY SHORT
Deze voorstelling is verlopen

"This guy sounds great!" zei Michael Brecker over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt is een jonge pianist met een brede blik, actief in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazzrepertoire, maar past ervoor de gebaande paden te bewandelen. Frerichs put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door een tweejarig verblijf in Egypte.

In LantarenVenster vindt de release plaats van de nieuwste trio-cd, A Long Story Short. Een uniek album met veel eigen werk van Rembrandt, waarop jazz, oosterse en westerse klassieke muziek elkaar naadloos aanvullen. De cd wordt gekenmerkt door ook andere bijzondere artistieke beslissingen, zoals het inzetten van Bach-koralen en het gebruik van zowel een origineel mini-harmonium (1850) als een Indiaas harmonium. Gegarandeerd luisteravontuur voor elke muziekliefhebber.

De nu 35-jarige pianist debuteerde al op 22-jarige leeftijd op North Sea Jazz. In 2007 werd zijn debuutalbum genomineerd voor de Edison publieksprijs, en presenteerde hij zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als ‘musicXport’ artiest, toert hij op dit moment over de hele wereld. Rembrandt wordt erkend als een "avonturier op de toetsen," en hij "speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen" (Trouw).

Met zijn trio richt hij zich voornamelijk op de Amerikaanse jazz, maar altijd in een geheel eigen stijl. Het drietal kan zowel hard swingen als lyrisch zweven.

"Noten met inhoud; poëtisch, zacht, subtiel en elegant." (NRC Handelsblad)

"Rembrandts muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien." (HP/De Tijd)

"Een van de hoogtepunten van het North sea jazz festival!" (Jazz Magazine)

"Een meester op zijn instrument." (De Volkskrant)

Bezetting:
Rembrandt Frerichs - piano
Tony Overwater - contrabas
Vinsent Planjer - drums

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!