LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Mark Cohen, Ear, Hand, Leopard, Coat, 1975
  • Mark Cohen, Ear, Hand, Leopard, Coat, 1975

Extra

FOTOGASTEN #3

MARK COHEN | DARK KNEES
Deze voorstelling is verlopen

Op donderdag 30 oktober 2014 organiseert het Nederlands Fotomuseum de derde editie van Fotogasten. Twee keer per jaar nodigt het museum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond over fotografie in een verrassende context.

Richtinggevend voor het thema is de grote-zaal-tentoonstelling die op dat moment in het Nederlands Fotomuseum te zien is. Naast de hoofdgast worden belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven. Fotogasten is een spraakmakend avondvullend programma omlijst met veel beeldfragmenten.

De tentoonstelling Dark Knees van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen vormt het uitgangspunt van de avond. Speciaal voor deze avond zijn een aantal tafelgasten uitgenodigd om dieper in te gaan op zijn eigenzinnige stijl van fotograferen: Boudewijn Bollmann (fotograaf), Gustaaf Peek (schrijver en redacteur) en Cherry Duyns (documentaire-filmmaker). De gesprekken worden afgewisseld met een colomn van Feiko Beckers (beeldend kunstenaar) en twee nummers van leadzanger Torre Florim van de Nederlandse band De staat (dit jaar winnaar van de Edison pop-prijs). De avond wordt geleid door moderator Saskia van Stein, artistiek directeur NAiM/Bureau Europa.

Dark Knees is met honderddertig vintage afdrukken de eerste grote tentoonstelling van Mark Cohen in Nederland. Zijn eigenzinnige stijl van fotograferen springt direct in het oog en plaatst hem in een lange traditie van grote straatfotografen zoals Eugène Atget, Robert Frank en Garry Winogrand. De tentoonstelling is tot en met 11 januari te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Fotogasten is een productie van het Nederlands Fotomuseum.

Vandaag

Nieuws

FILMTHUIS WORDT PICL

Veel van onze films zijn ook thuis te zien, wanneer je maar wilt. Lees meer

ZONDAGAVOND 2 APRIL GESLOTEN

Op zondagavond 2 april is LantarenVenster vanaf 19:00 gesloten. De laatste film start om 17:30 uur. Lees meer

FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!