LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Special

BITTERSWEET

Marieke Niestadt
 • NL
 • 2014
 • 78'
 • Nederlands gespr.
 • PREMIÈRE Deze voorstelling is verlopen

  Filmmaker Marieke Niestadt geeft ons een unieke kijk in de wereld van het vrouwenboksen. Met aan de ene kant glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan, de gepassioneerde trainingen en de gruwelijke gevolgen…

  De vrouwelijke bokser Diana Prazak wil de beste van de wereld worden en neemt daarom een zeer ambitieus besluit. Zij gaat in op een uitnodiging om tegen de wereldkampioen en nummer één van de wereld, Frida Wallberg, te vechten.

  Beide vechtsters zijn totaal verschillend. De onverslaanbaar geachte Frida is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen knoopt de eindjes aan elkaar en is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training.

  Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet volgt deze twee vrouwen en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed?

  De film start zes weken voor het gevecht. Marieke Niestadt legt met haar camera de strijd tegen kilo’s, angst en onzekerheid vast. De innerlijke strijd, de emoties en de relatie tussen trainer en coach vormen het decor. Het is een meeslepend drama dat niet alleen prachtig is gefilmd maar ook indrukwekkend gemonteerd. Marieke werd met haar camera en aanwezigheid een van het team en haar beelden laten de echte emoties zien van twee vrouwen op weg naar een onbestemde toekomst.

  ★★★★ de Volkskrant
  "Zoals Rijker haar pupil prepareert, zo tuigt debuterend regisseur Niestadt haar film kundig op voor dat ene moment in de ring waarop alles kantelt"

  Deze voorstelling hoort bij:

  Docs Docs

  Docs

  Evenals:

  • IDFA Junior Tour 2014
  • Samsara
  • Borders
  Toon alle 25 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!