LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Film

MAURITS SCRIPT

Wendelien van Oldenborgh
 • NL
 • 67'
 • FILM + DEBAT Deze voorstelling is verlopen

  Wendelien van Oldenborgh gebruikt film om historische en maatschappelijke situaties te analyseren en te onderzoeken. Haar film Maurits Script is live opgenomen in museum het Mauritshuis in Den Haag.

  Acht deelnemers lezen fragmenten voor uit onder andere de brieven van Johan Maurits van Nassau. Tussen 1637 en 1644 was hij gouverneur van de voormalige Nederlandse kolonie in noordoost Brazilië. De dialoog die uiteindelijk op gang komt tussen de deelnemers en het publiek is een weerslag van de amnesie die volgens Van Oldenborgh in Nederland heden ten dage heerst over ons koloniaal verleden.

  Het verhaal van de Nederlanders uit de zeventiende eeuw handelt over de paradoxen en innerlijke conflicten die uit de kunst van het regeren voortkomen op een moment waarop, net als nu, vele verschillende groepen zich op één plek bevinden en samen moeten leven met tegenstrijdige interesses.

  Wendelien van Oldenborgh (1962) woont en werkt in Rotterdam.
  De film wordt gevolgd door een debat.

  Deze screening wordt georganiseerd i.s.m. het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam ter markering van de afsluiting van de beeldenroute De vreemdeling. Meer info op www.cbkrotterdam.nl.

  Maurits Script is geproduceerd i.s.m. Casco, Utrecht.

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!