LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Familiefilm

IDFA JUNIOR TOUR 2014

 • 90'
 • .
 • Vanaf 8 jaar
  • let op met kinderen tot 6 jaar
  Deze voorstelling is verlopen

  Na afloop van het filmprogramma is de Rotterdamse Giovanni van Giovanni en het waterballet aanwezig, dus vraag hem de hemd van het lijf!

  De Nederlandse jeugddocumentaire maakte het afgelopen decennium internationaal furore. Regelmatig worden Nederlandse jeugddocumentaires geselecteerd voor gerenommeerde filmfestivals. Daar vallen ze niet zelden in de prijzen.

  Al vanaf de oprichting van IDFA maken Nederlandse en internationale jeugddocumentaires deel uit van het festivalprogramma in het programma Kids & Docs. De IDFA Junior Tour is een programma van vier korte jeugddocumentaires uit de IDFA festivalselectie van 2014.

  Leeftijdsadvies: vanaf 8 jaar.

  Programma:

  The Fencing Champion

  Simon Lereng Wilmont, Denemarken, 27'
  Nederlands ondertiteld.
  Portret van de jonge Ruben, een groot schermtalent in Denemarken. Hij wordt gevolgd tijdens een periode waarin hij - samen met zijn vriendinnetje Marie - naar internationale toernooien gaat. Daar blijkt dat zijn mentale veerkracht nogal tekortschiet. Met oog voor detail en lichaamstaal worden Rubens schreden op sportief en romantisch gebied geregistreerd.

  Johan

  Sjoerd Niekamp, Nederland, 15'
  Johan is net nieuw bij de scouting en mag voor het eerst mee op kamp. Op pad met een zware tas op je rug, slapen in een tent in het bos en vooral: je draai moeten vinden in een groep met allemaal onbekenden. Voor Johan is het overleven geblazen.

  Giovanni en het waterballet

  Astrid Bussink, Nederland, 17'
  Als enige jongen loopt de tienjarige Giovanni rond in een wereld van badpakken, speldjes, glittermake-up en kirrende meisjes. Al vier jaar heeft hij een droom: om als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen te gaan. Daarvoor moet hij nog één moeilijk examen halen, dat over vier weken plaatsvindt.

  Anne Vliegt

  Catherine van Campen, Nederland, 21'
  Wie de elfjarige Anne ziet fietsen, over hekken klimmen of op een trampoline springen, ziet een normale vrolijke meid. Toch zit ze ergens mee: Anne heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. Als ze moe is of stil moet zitten in de klas, spelen haar tics op. Desondanks probeert ze zo gewoon mogelijk door het leven te gaan.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Docs Docs

  Docs

  Evenals:

  • Maïdan
  • Bittersweet
  • Samsara
  Toon alle 24 voorstellingen

  Vandaag

  • Geen voorstellingen

  Nieuws

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

  Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!