LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Actie met Museum Boijmans Van Beuningen

- Op vertoon van een entreebewijs van Boijmans óf een Museumkaart ontvangt u € 1,50 korting aan onze kassa.

- Met uw filmkaartje van de film Het nieuwe Rijksmuseum biedt Museum Boijmans Van Beuningen u een gratis kopje koffie of thee aan.

Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen en maak een reis door de geschiedenis van de kunst, van de vroege Middeleeuwen tot de eenentwintigste eeuw. Topstukken van meesters als Bruegel, Rembrandt, Van Gogh en Dalí brengen de verschillende kunststromingen in beeld. Hedendaagse kunstenaars onderbreken de opstelling met verrassende interventies.

Voorwaarden:
- tegen inlevering van het kaartje van LantarenVenster voor de film Het nieuwe Rijksmuseum in het museumrestaurant (niet geldig in de Espressobar)
- geldig t/m 18 januari 2015
- voor maximaal 1 persoon per kaartje
- niet geldig i.c.m. andere acties of kortingen en niet inwisselbaar voor geld

boijmans.nl

Special

HET NIEUWE RIJKSMUSEUM: DE FILM

Oeke Hoogendijk
 • NL
 • 2014
 • 127'
 • Nederlands, Engels gespr.
 • Nederlands ond.
  • niet schadelijk / alle leeftijden
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  De met de Zilveren Nipkowschijf en het speciale Gouden Kalf onderscheiden documentairereeks Het Nieuwe Rijksmuseum krijgt een grootse finale voor de bioscoop: Het Nieuwe Rijksmuseum: De Film.

  Als in 2003 optimistisch wordt begonnen aan de verbouwing van het Rijksmuseum denkt men de deuren te kunnen heropenen in 2008. De restauratie wordt echter vanaf het begin geplaagd door stroeve tegenkrachten, en de opening - inmiddels met nieuwe directeur Wim Pijbes - laat op zich wachten tot 2013.

  Tien jaar lang filmde Oeke Hoogendijk achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum. In de film zullen de verbouwingsperikelen en de fietsonderdoorgang zeker niet onvermeld blijven, maar het accent zal nu ook komen te liggen op wat achter de schermen de hoofdzaak was én is: de kunst, al die jaren grotendeels opgeslagen in onafzienbare depots in de polder, en de mensen achter die kunst. De conservatoren werkend aan de inrichting van hun nieuwe zalen; de directeuren, die op vele fronten strijd moeten leveren; de huismeester, die al die jaren dag en nacht ‘zijn’ gebouw scherp in de gaten houdt.

  Vierhonderd uur beeldmateriaal samengebald tot één enerverende film. Het Nieuwe Rijksmuseum: De Film volgt alles op de voet en maakt de kijker ooggetuige van een uniek stuk vaderlandse geschiedenis.

  Deze voorstelling hoort bij:

  Docs Docs

  Docs

  Evenals:

  • The Best of IDFA on Tour 2014
  • Het Chimpansee Complex
  • Verlies niet de moed
  Toon alle 36 voorstellingen

  Vandaag

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!