LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Lawson Daku
  • Fotografie: Lawson Daku

world / Cabo Verde

ELIDA ALMEIDA

Deze voorstelling is verlopen

Elida Almeida, de nieuwe ster uit Cabo Verde, heeft een buitengewoon charmante stem. Het prestigieuze label Lusafrica bracht onlangs haar debuutalbum uit, getiteld Ora Doci Ora Margos.

Almeida is pas 22 jaar oud, maar toch tovert ze het lot van een moeilijke jeugd om tot een licht album dat baadt in de ritmes en volksmelodieën van het eiland Santiago. Of het nou Batuque, Funana of Morna is, Elida beheerst alle Kaapverdische stijlen. Elida’s teksten sluiten naadloos aan bij de dromen en aspiraties van veel Kaapverdische jongeren die hun isolement willen beëindigen en een modern westers bestaan nastreven. De recente single is getiteld Lebam Ku Bo, te vertalen als neem me mee.

Op het eerste gehoor lijkt de muziek van Elida Almeida ver verwijderd van de wereld van Cesaria Evora, maar toch roept zij dezelfde betovering op, door de oprechtheid van haar stem en de directheid van haar teksten.

Op 29 mei presenteert de jonge zangeres het materiaal van haar album aan haar Rotterdamse publiek. Dit is het enige concert in Nederland tijdens deze tournee.

Vandaag

Nieuws

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!