LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

FESTIVAL JAZZ INTERNATIONAL ROTTERDAM 2015

Deze voorstelling is verlopen

Praktisch

Voor iedere avond is een toegangskaart te koop. Deze geeft toegang tot een serie concerten in verschillende zalen. Het kan voorkomen dat zaal 2 vol is. Bepaal van tevoren wat u graag wilt zien en wees op tijd! Download het blokkenschema.

Toegang tot alle concerten? Koop een passe-partout à € 80.

Vijftien jaar
Festival Jazz International Rotterdam bestaat vijftien jaar! Bijna twintig bands geven acte de presence op deze editie.

The Pack Project: jong Nederlands toptalent
Het festival anno 2015 geeft ruimte aan de jonge jazzmuzikant. Festival Jazz International Rotterdam zet ieder jaar een jonge jazzmusicus in de schijnwerpers, die opereert binnen de lijntjes van The Pack Project. Dit jaar is altsaxofonist Jasper van Damme als bandleider aangewezen. Hij heeft een kersvers combo samengesteld met de Britse trompettiste Laura Jurd.

Headliners: Kurt Elling & Mark Turner
Internationale sterren ontbreken niet. De Amerikaanse jazzzanger Kurt Elling speelt op zaterdagavond met zijn kwintet een nieuw programma: Passion World. Op zondag speelt tenorsaxofonist Mark Turner met zijn kwartet. De geroemde trompettist Avishai Cohen is een van de bandleden.

Pop- en dancegetinte jazzmuziek
Op vrijdagavond opent het festival met de Britse band Get the Blessing (ex Portishead-leden) en de soundscape-muziek van het Deense vijftal Girls in Airports. Op zaterdag is er een wijnproeverij All that Wine and Jazz, die Michiel Braam met Nos Otrobanda van Antilliaanse dansante klanken voorziet. Na de proeverij speelt Francien van Tuinen (met o.a. Jesse van Ruller) haar nieuwe project Countrified.

Meer nieuwkomers
Op zondag spelen nieuwkomers Marike van Dijk en haar twaalfmansband in The Stereography Project. De pianist Philipp Rüttgers komt met zijn Phil’s Music Laboratory. Geheime tip is het trio Jonathan Scales Fourchestra. Zij spelen opzwepende funk met steeldrums. Als afsluiting speelt Teus Nobels Legacy, dé ontdekking van 2014.

Op alle avonden draait Dj Onno Paloma in de foyer.

Toegang tot alle concerten? Koop een passe-partout:
Koop kaarten

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!