LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: John Abbott
  • Fotografie: John Abbott

vocal jazz

LantarenVenster en Bird presenteren:

CÉCILE MCLORIN SALVANT

UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met alleen zitplaatsen. Kaarten voor dit concert zijn te koop bij Bird en bij LantarenVenster.

Op 15 februari 2016 won Cécile McLorin Salvant de Grammy voor Best Jazz Vocal Album!

Cécile McLorin Salvant heeft een Franse moeder en een Haïtiaanse vader. Ze groeide op in Miami maar vertrok in 2007 naar Aix-en-Provence. Daar studeerde ze rechten, en verdiepte zich in klassieke zang, jazz en blues. Belangrijke inspiratiebronnen zijn Bessie Smith, Bert Williams, Valaida Snow, Betty Carter, Abbey Lincoln en Carmen Mcrae. In 2009 maakte ze in Parijs haar eerste album Cécile; een jaar later won ze, op eenentwintigjarige leeftijd, de Amerikaanse Thelonious Monk Competition. Haar interpretaties van onbekende jazz- en bluessongs zijn uniek. Gaandeweg ontwikkelt McLorin Salvant een manier van zingen die intens, verrassend en verhalend is.

Zet zij de lijn van de grote zangeressen Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan door? Wie de eerste maten van een song door McLorin Salvant hoort, komt gemakkelijk op dat idee. De zangeres wordt alom geprezen als dé vocale jazzbelofte. Ze beschikt over een magische stem met een strikt eigen sound en een adembenemende frasering. Dat is goed te horen op haar album WomanChild (2013, Mack Avenue), met daarop minder bekende Amerikaanse jazzsongs die volgens haar standards zouden moeten zijn. Het album wordt genomineerd voor een Grammy en de zangeres prijkt niet veel later bovenaan de lijstjes van vier (!) verschillende categorieën van de DownBeat Critics Poll: beste jazzalbum, beste jazzzangeres, beste opkomende jazztalent en beste opkomende vrouwelijke vocalist.

Cécile McLorin Salvant maakte in 2014 een verpletterende entree op het North Sea Jazz Festival, maar was verder nog nauwelijks in Nederland te zien. In september 2015 brengt Mack Avenue Records het nieuwe album For One To Love uit.

Bezetting:
Cécile McLorin Salvant - zang
Renee Rosnes - piano
Rodney Whittaker - bas

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!