LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

PROGRAMMA

Documentaire

Shortsprogramma

Special met fragmenten

Speelfilm/nachtfilm

ARCHITECTURE FILM FESTIVAL ROTTERDAM

Deze voorstelling is verlopen

Entree: € 9,50 + € 1 transactiekosten per kaartje.

Van 8 t/m 11 oktober vindt in LantarenVenster de achtste editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam AFFR plaats. Met ruim honderd internationale documentaires, speelfilms en korte films en verschillende debatten, lezingen en seminars biedt het festival een podium voor de discussie over de stad en de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling. Het AFFR is het grootste architectuurfilmfestival ter wereld.

Het AFFR is opgebouwd uit verschillende thematische programmaonderdelen. Sommige films laten de nieuwste tendensen binnen cinema en architectuur zien, andere films zijn meer analytisch of juist kritisch van aard. Het centrale thema van AFFR 2015 is
Global Home.

De definitie van het huis en het thuisgevoel zijn onderhevig aan de veranderingen in de wereld. Het reizen van continent naar continent is vergemakkelijkt; tegelijkertijd kan alles met een druk op de knop vanachter het bureau worden opgelost.

Vragen die gesteld worden zijn: hoe verandert de stad ten gevolge van het toenemend tijdelijk verblijf? Hoe gaat de nieuwe (netwerk) stad eruit zien? Hoe maak je een thuis als je ontheemd bent? Wordt de stad van de toekomt een groot hotel? Waar liggen de grenzen van permanentie en tijdelijkheid, identiteit en anonimiteit, het gebouwde of het virtuele huis? Aan de hand van een aantal intrigerende films bediscussieert AFFR de stad van de toekomst met filmmakers, filosofen en onderzoekers.

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!