LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Rotterdam Festivals Nederlands Filmfonds

Bekijk het blokkenschema:

Blokkenschema Festival Latino Americano Rotterdam

festivallatinoamericano.nl

PROGRAMMA

Fiestas

Film

Kids

Muziek

Muziek - gratis foyerconcert

Openluchtfilms

Talkshows

FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2016

Deze voorstelling is verlopen

Van 17 tot en met 21 augustus 2016 ademt LantarenVenster vijf dagen lang Latijns-Amerika!

Festival Latino Americano Rotterdam vertoont het beste van de actuele Latijns-Amerikaanse cinema en presenteert de meest spraakmakende concerten. Festival Latino Americano Rotterdam is het enige festival in Nederland waar Latijns-Amerikaanse muziek en film elkaar ontmoeten.

Bekijk het blokkenschema!

Film

Het festival presenteert ruim dertig van de beste en meest opmerkelijke Latijns-Amerikaanse films en documentaires van de afgelopen twee jaar. Daarnaast ligt er een speciale focus op muziekfilms en wordt er in het programma ook aandacht besteed aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het programma laat zowel grote titels als kleinere pareltjes uit Latijns-Amerika zien.

Muziek

De Braziliaanse zangeres Flavia Coelho mengt bossa met r&b. Samen met de Venezolaanse tropische verrassing Conjunto Papa Upa, maakt ze de donderdagavond tot een echte Latin clubavond. Op de vrijdagavond staat het wereldberoemde Colombiaanse La-33 op het programma. Deze twaalfkoppige band uit Bogotá brengt met hun originele salsa met invloeden uit de jaren zeventig, boogaloo, Latin jazz en mambo, iedere toeschouwer in beweging. Zaterdagavond is de avond van de Latin jazz. De Cubaanse Alfredo Rodríguez, protegé van Quincy Jones, presenteert zijn nieuwe album Tocororo. Het is zijn enige albumrelease-concert in Nederland, een unicum dus.
Koop een passepartout voor de drie festivalconcerten voor € 45!
Koop passepartout

Daarnaast zijn er vier gratis foyerconcerten en is er muziek aan tafel van:
Marco Antonio Sanchez (vrijdag, vroege avond)
(Duo) Brasil Dourado (zaterdag, vroege avond)
Pedro Luis Pardo Cosme (zondag, vroege avond)

Kids

Voor de kleinsten is er op zondagmiddag een speciale voorstelling van De swingende giraffen. Voor de iets ouderen is er op zaterdag een workshop Watch That Sound waar je een soundtrack maakt bij een Latin film.

Foyer

In de foyer van LantarenVenster waan je je in Latijns-Amerikaanse sferen. Dagelijks zullen muzikanten, solo of als duo, en Latin dj’s het publiek vermaken met fijne akoestische Latin klanken. Er is een Latin corner met videoscherm en koptelefoon om volop te genieten van Latijns-Amerikaanse muziek op beeld; van videoclips tot de meest mooie en boeiende muziekdocumentaires. Het zal niet ontbreken aan Latijns-Amerikaanse hapjes, drankjes en finger food. Daarnaast wordt er donderdag, vrijdag en zaterdag een talkshow georganiseerd.

Verdieping

Festival Latino Americano Rotterdam biedt een uitgebreid verdiepingsprogramma in de vorm van talkshows, Q&A’s en nagesprekken.

Festival Latino Americano Rotterdam is more than film and music. It offers an extensive side program with in depth talk shows, Q&As and after talks.

Nagesprekken in de filmzaal

Gedwongen verdwijningen in Mexico

Na afloop van de film Ausencias wordt ingegaan op de huidige situatie in Mexico rondom het thema van gedwongen verdwijningen. Edwin Koopman, Latijns-Amerika journalist en analist voor o.a. Trouw, VPRO, NOS en Bureau Buitenland zal hierover in gesprek gaan met interviewer/journalist Basti Baroncini.
Voertaal: Nederlands.

After the film Ausencias a discussion will be held on the current situation in Mexico on forced disappearances. Edwin Koopman, Latin America journalist and analyst for Trouw, VPRO, NOS and Bureau Buitenland will talk with journalist Basti Baroncini about this subject.
Dutch spoken.

Persvrijheid in Colombia

Gekoppeld aan de animatiefilm Sabogal zal Edwin Koopman onder leiding van interviewer/journalist Basti Baroncini, ingaan op de ingewikkelde situatie van journalisten en critici in het hedendaagse Colombia.
Voertaal: Nederlands. Zie filmbeschrijving voor dag en tijdstip.

The complicated situation of journalists and critics in today’s Colombia is introduced in the animation film Sabogal. Edwin Koopman will elaborate on this topic hosted by journalist Basti Baroncini.
Dutch spoken. See film synopsis for day and time.

Filmmaken in Latijns-Amerika

Na afloop van de vertoning van de film Alba vertelt Iwana Chronis, hoofd van het Rotterdamse Hubert Bals Fonds, hoe dit stimuleringsfonds voor filmmakers in ontwikkelingslanden werkt en belicht aspecten van de huidige filmindustrie van Latijns-Amerika.
Voertaal: Nederlands. Zie filmbeschrijving voor dag en tijdstip.

After the screening of the film Alba Iwana Chronis, head of Rotterdam's Hubert Bals Fund, will tell how this fund for filmmakers in developing countries works and highlights aspects of the current film industry of Latin America.
Dutch spoken. See film synopsis for day and time.

Q&A in de filmzaal

Er zijn vraaggesprekken na vertoning van de volgende films:

La ciénaga entree el mar y la tierra
Fighting for Peace
Mãe so há uma
Oro Colombiano: 400 años de música del alma
Quilapayún, más allá de la canción
Rara
Sigo siendo
Ultimo tango

After the screening of above mentioned films a Q&A session takes place in the screening room.

Kleurplaat

Maak iets moois van deze kleurplaat voor alle leeftijden! Je maakt kans op een leuke prijs. De kleurplaten zullen een mooi plekje krijgen tijdens het festival. We hopen op een prachtige kleurige verzameling! De kleurplaat is te krijgen en in te leveren bij de kassa. Of print hem thuis uit:

Kleurplaat Festival Latino Americano Rotterdam

Achtergrond

In de jaren negentig vond het feestelijke Festival Latinoamericano de Cine y Literatura diverse malen plaats in Lantaren/Venster aan de Gouvernestraat. Daarna is het Latin American Film Festival jarenlang met veel succes georganiseerd in Utrecht. Nu is het festival terug in Rotterdam! Met trots presenteert LantarenVenster het Festival Latino Americano Rotterdam, een bekend festival op een nieuwe locatie.

Het festival is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals en het Filmfonds.

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!