LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

vrije improvisatie met jazz en elektronica

WARPED DREAMER

ARVE HENRIKSEN, STIAN WESTERHUS, JOZEF DUMOULIN, TEUN VERBRUGGEN
Deze voorstelling is verlopen

Deze droombezetting bestaat uit de beste musici uit zowel de Noorse als Belgische scene. De heren werkten al eerder individueel met elkaar, maar staan sinds kort ook als groep op het podium. Oprichter Teun Verbruggen laat zich graag verrassen door samenwerking met eigenzinnige en visionaire muzikanten. Musici die hem inspireren, omdat zij zichzelf herontdekken en steeds vernieuwen.

Multi-instrumentalist Arve Henriksen behoort tot de beste en meest gevraagde trompettisten van Europa en brengt zijn platen vooral uit op ECM Records. Arve is te horen op albums van onder anderen Nils Petter Molvær, Trygve Seim, Terje Isungset, Supersilent, David Sylvian, Terje Rypdal en John Paul Jones (Led Zeppelin).

Stian Westerhus is een gitarist die beschikt over benijdenswaardige techniek, en is daarnaast ook een krachtige podiumpersoonlijkheid met een grote creatieve verbeeldingskracht. Ook is hij een belangrijke improvisator en componist. Hij was al eerder te gast in LantarenVenster met Sidsel Endresen en het trio van Nils Petter Molvær.

De geweldige slagwerker Teun Verbruggen een superenergieke baas. Hij heeft zijn eigen productiemaatschappij, wint de ene jazzprijs na de andere en speelt in alle goede Belgische bands zoals Jef Neve Trio, Flat Earth Society, Othin Spake en het internationale all-star gezelschap Bureau of Atomic Tourism (BOAT).

Toetsenist Jozef Dumoulin is ook al zo’n wonderkind. Hij is een geweldig pianist, maar excelleert op de Fender Rhodes. Hij bracht in 2013 een soloalbum uit waarop alleen Rhodes in combinatie met elektronica te horen was.

Warped Dreamer haalt zijn naam van een compositie van Othin Spake en deelt daarmee ook zijn grillige, mysterieuze grote-stad-atmosfeer. De band presenteert het album Lomahongva, dat net is uitgebracht. Wie van top-improvisatie houdt, komt bij dit concert helemaal aan zijn trekken.

Bezetting:
Arve Henriksen - trompet
Stian Westerhus - gitaar
Jozef Dumoulin - keyboards
Teun Verbruggen - drums

Vandaag

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!