LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

Colombiaanse salsa

LA-33

UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen op het balkon.

De vrijdagavond van het festival is omgedoopt tot heuse salsa-avond! Het is gelukt om de twaalfkoppige Colombiaanse band La-33 (spreek uit: la trenty-tres) te contracteren voor een spetterend concert.

La-33 is een salsagroep uit Bogotá, in 2002 opgericht door de broers Sergio en Santiago Mejia. De groep mengt salsa met rock, pop en jazz, en wordt beschouwd als een van de beste salsabands van Colombia. In 2007 had de band een gigantische danshit met La Pantera Mambo, hun salsabewerking van het bekende nummer The Pink Panther van Henry Mancini. Deze hit maakte het orkest meteen tot één van de grootste en hotste salsa-sensaties van dat moment: La-33 toerde langs alle uithoeken van de wereld en speelde zalen plat van Japan tot in de VS. Volgens de kenners combineert La-33 het beste van de New Yorkse salsa uit de jaren zeventig met de typische Colombiaanse sound.

De Colombiaanse salsagroep heeft zich vernoemd naar de Calle 33, een straat in een roemrucht ghetto in Bogotá. In een aldaar gelegen kerk begonnen ze te repeteren. Hun muzikale aanpak heeft hen een flinke dosis street credibility opgeleverd. De strakke en aanstekelijke arrangementen zetten het publiek in vuur en vlam. Hun debuutalbum LA-33 was het best verkochte latin album in Nederland in 2005/2006. LA-33 verraste met originele, extraverte salsa met invloeden uit de gouden jaren zeventig, boogaloo, latin jazz en mambo. Met hun tweede album Gozalo mengen ze hun invloeden met een modern geluid.

De jonge band trad in Nederland al meerdere keren op tijdens de festivals Mundial, Latin Villaga en Amsterdam Roots. Inmiddels deelden ze al het podium met Willy Colón, Los Van Van en Chucho Valdez.

Op hun derde cd Ten Cuidadois brengt de groep "catchy rock ’n’ roll-salsa met flarden radiofragmenten en straatgeluiden en veel slepende boogaloo" (Mixed World Music).

In LantarenVenster zullen de heren onherroepelijk losgaan en een dampend, stomend salsafeest neerzetten, dat wordt opgevolgd door een salsa-dansavond in de foyer met Salsa aan de Haven!

Bezetting:
Sergio Mejia - dirigent, bas
Santiago Mejia - keyboards
Guillermo Celis - zang
Edgardo Julio - zang
David Cantillo - zang
Roland Nieto - trompet
Vladimir Romero - trombone
José Miguel Vega - trombone
Adalber Gaviria - tenor & baritonsax
Alejandro Perez - percussie
Diego Sanchez - percussie
Juan David Fernandez - percussie

Vandaag

  • Geen voorstellingen

Nieuws

IFFR 2018

Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!