LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

MAGALLANES

Salvador del Solar
 • PE
 • 2015
 • 109'
 • Spaans gespr.
 • Nederlands ond.
  • let op met kinderen tot 16 jaar
  PREMIÈRE VANDAAG | 19:00 alle vertoningen >
  KOOP KAARTEN

  Kijk op Picl

  Magallanes werkt als taxichauffeur in Lima. Op zekere dag stapt er een vrouw in zijn taxi, die hij herkent als Celina. Celina was veertien jaar toen hij haar voor het eerst ontmoette als jonge soldaat in het Peruaanse leger. Tijdens de strijd met de geurillabeweging het Lichtend Pad, werd Celina gevangen gehouden en misbruikt door een kolonel. Diezelfde, ietwat seniel geworden kolonel, vervoert Magallanes regelmatig in zijn taxi.

  Twintig jaar zijn inmiddels verstreken. Celina herkent Magallanes niet. Vastbesloten haar te helpen, verzint hij een listig en riskant plan. In zijn poging Celina te helpen en te beschermen raakt hij uiteindelijk verstrikt in een gevaarlijk wespennest.

  Het filmdebuut van de Peruaanse regisseur Salvador del Solar is gedeeltelijk gebaseerd op de roman La pasajera van schrijver Alonso Cuento.

  Magallanes is een socio-politieke film in de gedaante van een levendige thriller, waarbij de filmkijker geconfronteerd wordt met de louche deals, leugens en corruptie van complexe, getraumatiseerde en tegenstrijdige karakters. Maar Magallanes is ook het verhaal van twee mensen die aan elkaar vastgeketend zitten door een vreselijk geheim. De kans zichzelf te bevrijden van het overweldigend gewicht van hun verleden, hangt af van de moed en de bereidheid tot vergeving.

  Magallanes was eenmalig te zien tijdens het Festival Latino Americano Rotterdam in LantarenVenster 2016.

  Vandaag

  Nieuws

  FILMTHUIS WORDT PICL

  Veel van onze films zijn ook thuis te zien, wanneer je maar wilt. Lees meer

  ZONDAGAVOND 2 APRIL GESLOTEN

  Op zondagavond 2 april is LantarenVenster vanaf 19:00 gesloten. De laatste film start om 17:30 uur. Lees meer

  FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

  De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!