LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

MAGALLANES

Salvador del Solar
 • PE
 • 2015
 • 109'
 • Spaans gespr.
 • Nederlands ond.
  • let op met kinderen tot 16 jaar
  LAATSTE WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Kijk op Picl

  Magallanes werkt als taxichauffeur in Lima. Op zekere dag stapt er een vrouw in zijn taxi, die hij herkent als Celina. Celina was veertien jaar toen hij haar voor het eerst ontmoette als jonge soldaat in het Peruaanse leger. Tijdens de strijd met de geurillabeweging het Lichtend Pad, werd Celina gevangen gehouden en misbruikt door een kolonel. Diezelfde, ietwat seniel geworden kolonel, vervoert Magallanes regelmatig in zijn taxi.

  Twintig jaar zijn inmiddels verstreken. Celina herkent Magallanes niet. Vastbesloten haar te helpen, verzint hij een listig en riskant plan. In zijn poging Celina te helpen en te beschermen raakt hij uiteindelijk verstrikt in een gevaarlijk wespennest.

  Het filmdebuut van de Peruaanse regisseur Salvador del Solar is gedeeltelijk gebaseerd op de roman La pasajera van schrijver Alonso Cuento. Del Solar is sinds afgelopen jaar minister van Cultuur in Peru.

  Magallanes is een socio-politieke film in de gedaante van een levendige thriller, waarbij de filmkijker geconfronteerd wordt met de louche deals, leugens en corruptie van complexe, getraumatiseerde en tegenstrijdige karakters. Maar Magallanes is ook het verhaal van twee mensen die aan elkaar vastgeketend zitten door een vreselijk geheim. De kans zichzelf te bevrijden van het overweldigend gewicht van hun verleden, hangt af van de moed en de bereidheid tot vergeving.

  Magallanes was eenmalig te zien tijdens het Festival Latino Americano Rotterdam in LantarenVenster 2016.

  ★★★★ NRC
  "ijzersterke debuutfilm"

  Vandaag

  Nieuws

  FILM IN DE MEIVAKANTIE

  Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

  STAGIAIR FILM GEZOCHT

  Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

  CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

  Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!