LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

STEFANO BATTAGLIA TRIO

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Stefano Battaglia (Milaan, 31 augustus 1965) is een pianist, die zowel klassiek als jazz speelt. Hij balanceert voortdurend tussen beide genres, als zo vaak met artiesten die opnemen voor het label ECM Records. De Italiaan noemt Paul Bley en Bill Evans als grote voorbeelden.

Op Battaglia’s zesde album voor ECM, getiteld In The Morning, reflecteert hij met zijn trio op het werk van de Amerikaanse componist Alec Wilder (1907 - 1980). Deze schreef kamermuziek en opera’s, maar werd bekend als songwriter voor Frank Sinatra en Peggy Lee. Stefano raakte geïnspireerd door Wilder via Keith Jarrett, die eerder al werk van Wilder opnam, zoals Moon and Sand, Blackberry Winter en While We’re Young. Battaglia: "Nadat ik de kamermuziek van Wilder had uitgevoerd, wilde ik een nog diepere connectie ontwikkelen met zijn intrigerend muzikaal universum, en ik ontdekte een immense verborgen schat."

"Gelijk bij de opening van het nieuwe album ben je je weer bewust wat een begaafde pianist Stefano Battaglia toch is en hoe zonde dat de man maar zo weinig buiten Italië speelt. De klasse spat altijd van zijn pianospel af ... Zijn pianospel raakt altijd weer diep … De composities worden volledig uitgekleed dan weer heel avontuurlijk opgebouwd en met super spannende climaxen uitgebouwd. Steeds weer uitdagend, prikkelend en vol emotie ... Er is bijna niemand in het hedendaagse jazzlandschap die zo prachtig melodisch kan spelen om vervolgens atonaal, zelfs dissonant tekeer te gaan en met beide zoveel indruk maakt." - Written in Music

Bezetting:
Stefano Battaglia - piano
Salvatore Maiore - contrabas
Roberto Dani - drums

Vandaag

Nieuws

VACATURE: ZELFSTANDIG WERKENDE KOK

LantarenVenster zoekt per direct 2 zelfstandig werkende koks. Lees meer

FESTIVALLOCATIE IFFR T/M WOENSDAG 1 FEBRUARI

Na het festival op donderdag voor €5 naar de premièrefilms en 5 februari de beste Oscarnominaties op één dag. Lees meer

VACATURE: FINANCIEEL MANAGER

Wij zijn per 1 april 2017 op zoek naar een: Financieel manager voor 28-32 uur per week Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!