LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

LA LA LAND

Damien Chazelle
 • VS
 • 2016
 • 128'
 • Engels gespr.
 • Nederlands ond.
 • 5E WEEK VANDAAG | 19:00 | 21:35 alle vertoningen >
  KOOP KAARTEN

  Winnaar van zeven Golden Globes waaronder Beste Film!

  In deze hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical, genomineerd voor 7 Golden Globes, vallen twee matig succesvolle artiesten na enige strubbelingen voor elkaar. Hun succes dreigt hen echter weer uit elkaar te drijven. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen La La Land als een eigentijdse Fred Astaire en Ginger Rogers.

  Door de critici werd La la Land al omschreven als "A musical masterpiece", "Glorious", "Something extraordinairy" en "Incredible".

  Sebastian, een eigenzinnige jazzpianist, komt niet aan de bak vanwege zijn principes. Hij doet nooit concessies aan de smaak van het publiek en speelt uitsluitend wat hij wil. Mia droomt van een carrière als filmactrice, maar ondanks talloze audities blijft ze koffiejuffrouw bij Warner Bros. Ze ontmoeten elkaar, moeten eerst niets van elkaar hebben, maar ontdekken gaandeweg dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Als ze dan ook nog beiden succes krijgen, komt hun relatie in gevaar.

  La La Land werd geregisseerd door Damien Chazelle, die twee jaar geleden succes had met met de jazzfilm Whiplash. J.K. Simmons, die een Oscar won voor zijn rol in Whiplash, keert weer terug en zanger John Legend maakt zijn opwachting in een muzikale bijrol. De film mocht het filmfestival van Venetië openen en wordt getipt als dé grote kandidaat voor de Oscars.

  La La Land is geworteld in het verleden zonder te ontaarden in nostalgisch gezwijmel. Voer voor romantici!

  ★★★★★ NRC
  "Vlak voor het einde van het jaar krijgen we met La La Land nog een uitsmijter van jewelste, eentje die het hele filmjaar op z’n kop zet."

  ★★★★★ Parool
  "Een liefdesbetuiging aan free jazz, aan musicals als Les Parapluies de Cherbourg en Singin' in the Rain, en aan de film in het algemeen."

  ★★★★★ de Filmkrant
  Chazelles van het scherm spattende La La Land is de eerste authentieke Hollywoodmusical in tijden.

  ★★★★★ AD
  "Ook wie niet per se van filmmusicals houdt, zal zeker ingepakt worden door La La Land."

  ★★★★★ Trouw
  "Dit is Hollywood op z'n best: wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn eigen rijke geschiedenis."

  ★★★★★ De Telegraaf
  "Met een beetje filmmagie die ook het onmogelijke mogelijk maakt, zingen en dansen zij zich in La La Land los van die alledaagse werkelijkheid. Op een schaamteloos romantische, licht weemoedige, maar vooral ook buitengewoon hartveroverende manier."

  ★★★★ de Volkskrant
  "Een goede musical tilt je op en haalt je tijdelijk uit de echte wereld van onontkoombare treurnis en dagelijkse dompers. La La Land slaagt daar glorieus in."

  Vandaag

  Nieuws

  VACATURE: ZELFSTANDIG WERKENDE KOK

  LantarenVenster zoekt per direct 2 zelfstandig werkende koks. Lees meer

  FESTIVALLOCATIE IFFR T/M WOENSDAG 1 FEBRUARI

  Na het festival op donderdag voor €5 naar de premièrefilms en 5 februari de beste Oscarnominaties op één dag. Lees meer

  VACATURE: FINANCIEEL MANAGER

  Wij zijn per 1 april 2017 op zoek naar een: Financieel manager voor 28-32 uur per week Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!