LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

PABLO HELD TRIO

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

In 2012 gaf de Duitse pianist Pablo Held een concert in LantarenVenster tijdens MINT Jazz, Swinging Europe’s internationale platform voor jong jazztalent. Nu komt hij terug om het nieuwe album Lineage te promoten en het tienjarig bestaan van zijn trio te vieren.

Het Pablo Held Trio is een belangrijke formatie in de hedendaagse Europese jazzscene. In hun concerten overstijgen de bandleden de grenzen tussen compositie en improvisatie door afstand te doen van een setlist en van vooraf afgesproken arrangementen. Ze nemen liever het risico van radicale spontaniteit. De samenhang van het trio is gebaseerd op vriendschap en het creatieve verlangen om voortdurend onbekende gebieden te verkennen. De artistieke impact en de autonomie van de drie uitstekende en strak op elkaar ingespeelde muzikanten resulteert in een groeiende kring van gelijkgestemde muzikanten uit Europa en Amerika die met regelmaat meespelen. Zo verwierf het trio internationale bekendheid door de samenwerking met meestergitarist John Scofield, en het in 2015 verschenen prachtige album The Trio Meets John Scofield.

De samenwerking met het in München gevestigde label Pirouet Records is van het allergrootste belang voor ontplooiing van de groep en resulteerde tot nu toe in acht albums, zoals onder andere het prachtige Glow. Dit jaar verscheen ook Recondita Armonia, met bewerkingen van klassieke melodieën van Stravinsky, Bartók en Rachmaninov.

“The Held trio have developed a style that is very much their own. They have earned the right to be considered among Europe’s leading contemporary jazz piano trios.” - The Jazzmann

“One of the great groups in music today“ - John Scofield

Bezettng:
Pablo Held - piano
Robert Landfermann - contrabas
Jonas Burgwinkel - drums

Vandaag

Nieuws

FILM IN DE MEIVAKANTIE

Familiefilms en knutseltafel! Op Koningsdag gaan we open vanaf 15:30 uur. Lees meer

STAGIAIR FILM GEZOCHT

Van 15 augustus of 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Lees meer

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!