LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

BENNY GOLSON QUARTET

MET ANTONIO FARAÒ
Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

Hij draait al ruim vijf decennia mee in de top van de jazz, speelde in toonaangevende bands van onder anderen Benny Goodman, Lionel Hampton, Dizzy Gillespie en Art Blakey en schreef nummers als Along Came Betty, The Blues March en I Remember Clifford, jazzstandards die een glimlach oproepen. De carrière van Benny Golson omspant een groot deel van de na-oorlogse jazzgeschiedenis. Zijn herkenbare sax-sound klinkt sinds de jaren vijftig op klassieke albums zoals Moanin' en op ruim dertig platen onder zijn eigen naam. De saxofonist, componist en arrangeur schreef meer dan driehonderd nummers en speelde met iedereen die ertoe doet.

De jazzveteraan uit Philadelphia (1929) is voor velen een legendarische figuur vanwege zijn loopbaan vanaf 1958 bij The Jazz Messengers, toen moderne jazz bij de jeugd heel populair was. Golson schreef veel nieuw materiaal, waaronder melodieuze thema’s als Along Came Betty en Are You Real? en zelfs een mars, het handelsmerk van The Messengers: The Blues March.

Golson houdt er bovendien van om samen te werken met internationale muzikanten, zoals vanavond met de Italiaans Antonio Faraò. De pianist uit Rome behoort tot de nieuwe lichting pianovirtuozen die een totaal nieuw geluid hebben weten te ontwikkelen. Faraò is typisch een muzikant die vooruit kijkt. Hij zoekt naar nieuwe muzikale mogelijkheden, waarin hij zijn warme, zonnige mediterrane geluid combineert met invloeden van een vroege John Williams (Stan Getz).

De oude saxofoonmeester en een van de meest opzienbarende pianisten van de afgelopen jaren, beiden meestal alleen op North Sea Jazz te zien, bundelen hun krachten tijdens dit bijzondere concert in LantarenVenster.

Bezetting:
Benny Golson - tenorsax
Antonio Faraò - piano
Gilles Naturel - contrabas
Douglas Sides - drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!