LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

jazz

ERIC REVIS QUARTET

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met uitsluitend zitplaatsen.

"Eric’s sound is the sound of doom; big, thick, percussive" aldus Branford Marsalis over Eric Revis, die lang met hem speelde. Hij nam negen albums op met Marsalis, zoals het met een Grammy bekroonde Contemporary Jazz. Revis is ook te horen op platen van Buckshot Lefonque, Orrin Evans en Steve Coleman.

Eric was een autodidact op de basgitaar. Nadat hij kennis had gemaakt met de jazz stapte hij over op de contrabas. Hij studeerde aan de universiteit van New Orleans onder Ellis Marsalis, Harold Battiste en Victor Goines. In 1994 verhuisde hij naar New York. Daar speelde de contrabassist onder anderen met Kurt Rosenwinkel, Brian Blade, McCoy Tyner, Elvin Jones, Lionel Hampton, Aaron Parks, Peter Brötzmann en Betty Carter, maar inmiddels heeft hij als bandleider ook vier eigen albums op zijn naam staan.

Revis komt naar Rotterdam met een prachtig kwartet, met Kris Davis, Chad Taylor en Ken Vandermark. Met hem speelde Revis onder meer op het album Parallax dat in 2012 uitkwam. Met de avontuurlijke pianiste Davis nam Eric de albums City of Asylum(2013) en Crowded Solitudes (2016) op. En met Taylor de cd In Memory of Things Yet Seen (2014), met eigen muziek maar ook composities van Sun Ra en Sunny Murray. Revis’ albums worden uitgebracht door het progressieve jazzlabel Clean Feed Records.

Revis’ spel springt overal uit. Het is zelfverzekerd en krachtig. Met zijn kwartet balanceert hij op het raakvlak van melodieuze moderne jazz en heftige improvisatie, compromisloos en avontuurlijk.

"He’s one of those dudes you ought to follow whether you know where he’s going or not - something gripping invariably happens on the way" - Village Voice

Bezetting:
Ken Vandermark - tenorsax
Kris Davis - piano
Eric Revis - contrabas
Chad Taylor - drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!