LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Film

FAI BEI SOGNI

SWEET DREAMS
Marco Bellocchio
 • IT
 • 2016
 • 134'
 • Italiaans gespr.
 • Nederlands ond.
 • 3E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. "Een plotse hartaanval", zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal.

  Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd. Hij gaat over de oorlog in Sarajevo berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen. Terug in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, en dat doet pijnlijke herinneringen bovendrijven.

  Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?

  Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.

  Klassiekers van Marco Bellocchio

  Vanwege de uitbreng van Fai bei sogni draaien wij twee klassiekers van de Italiaanse regisseur Marco Bellocchio:

  Met: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea

  Nieuws

  IFFR 2018

  Vanaf 25 januari! Op woensdag 24 januari gesloten. Lees meer

  THE BEST OF IDFA ON TOUR

  Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!