LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

blues

AN EVENING WITH THE BLUES

BIG DADDY WILSON, MISSISSIPPI HEAT, JAMES ARMSTRONG
UITVERKOCHT Deze voorstelling is verlopen

De 27e editie van festival An Evening with the Blues is alweer de vijfde editie in Rotterdam, na 22 edities in Tiel. Het is een concert met deels staanplaatsen en deels zitplaatsen. Wij raden u aan vroeg aanwezig te zijn als u een zitplaats wilt bemachtigen.

20:00 - 21:00 | Big Daddy Wilson

De met een prachtige stem gezegende, uit North Carolina afkomstige Big Daddy Wilson trad in 2013 op in LantarenVenster met een trio. Sindsdien is het hard gegaan met de man uit North Carolina. Er verschenen drie prachtige cd’s. In januari 2017 komt zijn nieuwe album Neckbone Stew uit. Hij toerde door zijn thuisland en New Zeeland. Wilson stond op alle grote festivals in Europa.

Voor wie Wilson nog niet kent, hij doet soms denken aan Keb Mo. De zanger en percussionist speelt een set met naar eigen zeggen "100 % Blues!". Big Daddy Wilson en zijn bandleden creëren een soulvol geluid met adembenemende fingerpicking en slidegitaarsolo’s, gepassioneerde ritmes en de warme bariton bluesvocalen van verhalenverteller Wilson. Veel verschillende stijlen komen tijdens de optredens voorbij: traditional blues, moderne blues, een unieke melange van country, blues, roots en soul. Deze band klinkt als een klok, "world music at it’s best!"

Bezetting:
Big Daddy Wilson - zang, percussie
Cesare Nolli - gitaar, achtergrondzang
Paolo Legramandi - bas, achtergrondzang
Nik Taccori - drums, achtergrondzang

21:30 - 22:30 | Mississippi Heat

Deze band, met een kernbezettting van vijf leden, onder leiding van harmonicaspeler Pierre Lacocque, werd in 1991 opgericht in Chicago. De band laat een spoor van talloze gastleden en ex-bandleden achter zich. En inmiddels ook twaalf cd’s. Zangeres Inetta Visor is al ruim zestien jaar het boegbeeld van de band. Hun stijl is door de jaren heen dezelfde gebleven en is geworteld in de gouden jaren van de Chicago Blues uit de hoogtijdagen van het Chess label in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Harmonicablazers als Big Walter Horton, Junior Wells en Little Walter gaven toen letterlijk de toon aan. Aan hen verklaart Lacocque zich dan ook ronduit schatplichtig, maar ook latere blanke blazers als Paul Butterfield en de nog levende Charlie Musselwhite zijn van invloed geweest op zijn spel en de benadering van de blues. Lacocque, inmiddels 64 jaar, werd in Israël geboren en belandde in België. Op zestienjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago, alwaar voor de jonge Pierre de bluesclubs lonken, Hij treedt op met Junior Wells in de inmiddels gesloten, fameuze Theresa’s Lounge. Intussen studeert hij af als psycholoog, maar besluit na een aantal jaren toch zijn blueshart te volgen. Dat leidt uiteindelijk tot de oprichting van Mississippi Heat, inmiddels een instituut, met als motto: Traditional Blues with a Unique Sound.

Inetta Visor is genomineerd voor de 2017 Blues Foundation Awards ('Traditional Blues Female' categorie).

Bezetting:
Pierre Lacocque - harmonica
Inetta Visor - zang
Michael Dotson - gitaar, zang
Brian Quinn - bas
Terrence Williams - drums, zang

23:00 - 0:00 | James Armstrong

Gitarist, zanger en liedschrijver James Armstrong wordt in 1957 geboren en krijgt de muziek met de paplepel ingegoten: zijn vader was gitarist en zijn moeder zangeres. Op jeugdige leeftijd trekt hij al met zijn eerste band door het land, tot in 1997 een ingrijpend incident roet in het eten gooit. Opgelopen verwondingen maken zijn toekomst als gitarist onzeker. Hij vindt echter zichzelf als slide gitarist opnieuw uit en komt in 1998 sterk terug met de cd Dark Night. Inmiddels heeft hij een vijftal album op zijn palmares. Verwacht van hem geen opvatting van de blues waarbij hij keurig binnen de lijntjes van het genre kleurt. Wees als luisteraar even flexibel als hij en beweeg mee op de ritmes van blues, soul funk en aanverwante stijlen.

Bezetting:
James Armstrong - zang, gitaar
Darryl Wright - bas
Henry Carpaneto - keyboards
Emanuele Rivara - drums

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!