LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Eddy Westveer
  • Fotografie: Eddy Westveer
  • Estafest - Oene van Geel/Hamer
  • Jazzahead! 2014 - European Jazz Meeting - Estafest

moderne jazz, kamermuziek

Jazz International Rotterdam presenteert:

ESTAFEST

Deze voorstelling is verlopen

Vier van de meest eigenzinnige Nederlandse improvisatoren vinden elkaar in het sprankelende Estafest. In ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een onverwachte muzikale rolverdeling en met eigen composities veroorzaakt het viertal ontroering en beweging.

In 2012 bracht het kwartet haar eerste album uit, Estafest Live!, waarop een succesvolle tournee volgde langs alle Nederlandse podia. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, een prachtplaat die in 2014 uitkwam en die de band een Edisonnominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead, volgden de eerste buitenlandse concerten, onder andere op het London Jazz Festival. Het viertal werd toen opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, uit Budapest. Daar nam Estafest onlangs hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae, die begin 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst Estafest wederom dat de combinatie van deze vier improvisatoren muziek oplevert die ontegenzeggelijk iets toevoegt aan het jazzrepertoire.

Niet onbelangrijk te vermelden is dat drie van de vier leden inmiddels de prestigieuze BUMA/Boy Edgarprijs in de wacht sleepten: gitarist Anton Goudsmit in 2010, violist Oene van Geel in 2013 en pianist Jeroen van Vliet in 2014.

Bezetting:
Anton Goudsmit - gitaar
Oene van Geel - viool en cajon
Mete Erker - saxofoon en basklarinet
Jeroen van Vliet - piano

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!