LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
Fotografie: Eddy Westveer
  • Fotografie: Eddy Westveer
  • Estafest - Oene van Geel/Hamer
  • Jazzahead! 2014 - European Jazz Meeting - Estafest

moderne jazz, kamermuziek

Jazz International Rotterdam presenteert:

ESTAFEST

Deze voorstelling is verlopen

Vier van de meest eigenzinnige Nederlandse improvisatoren vinden elkaar in het sprankelende Estafest. In ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een onverwachte muzikale rolverdeling en met eigen composities veroorzaakt het viertal ontroering en beweging.

In 2012 bracht het kwartet haar eerste album uit, Estafest Live!, waarop een succesvolle tournee volgde langs alle Nederlandse podia. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, een prachtplaat die in 2014 uitkwam en die de band een Edisonnominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead, volgden de eerste buitenlandse concerten, onder andere op het London Jazz Festival. Het viertal werd toen opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, uit Budapest. Daar nam Estafest onlangs hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae, die begin 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst Estafest wederom dat de combinatie van deze vier improvisatoren muziek oplevert die ontegenzeggelijk iets toevoegt aan het jazzrepertoire.

Niet onbelangrijk te vermelden is dat drie van de vier leden inmiddels de prestigieuze BUMA/Boy Edgarprijs in de wacht sleepten: gitarist Anton Goudsmit in 2010, violist Oene van Geel in 2013 en pianist Jeroen van Vliet in 2014.

Bezetting:
Anton Goudsmit - gitaar
Oene van Geel - viool en cajon
Mete Erker - saxofoon en basklarinet
Jeroen van Vliet - piano

Vandaag

Nieuws

CURSUS FILMGENRES EN FILMSTROMINGEN

Op 8 mei start er een nieuwe cursus van docent Rudi de Boer. Lees meer

GESLOTEN OP 2 APRIL

Op zondagavond 2 april is LantarenVenster dicht. De laatste films starten rond 17:00 uur. Lees meer

FESTIVAL CINéMA ARABE 2017

De beste Arabische films van donderdag 20 tot en met zondag 23 april Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!