LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER
geen voorstellingsafbeelding

Familiefilm

BALLERINA (NL)

Eric Summer & Éric Warin
 • FR, CA
 • 2016
 • 89'
 • Nederlands gespr.
 • .
 • 4+
 • 13E WEEK Deze voorstelling is verlopen

  Ballerina is een Nederlands gesproken animatiefilm uit Frankrijk. In het Parijs van 1884 heeft een elfjarig meisje de droom om danseres te worden aan de Parijse Opera.

  Voor de dansscènes uit Ballerina zijn motion capture technieken gebruikt die de bewegingen van Aurélie Dupont en Jérémie Bélingard vastlegden, de sterdansers van de Opéra National de Paris.

  Parijs, 1884. Het elfjarige weesmeisje Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden aan de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden, probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille.

  Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Victor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.

  Vandaag

  Nieuws

  FESTIVAL LATINO AMERICANO ROTTERDAM 2017

  Van 23 tot en met 27 augustus 2017 staat LantarenVenster vijf dagen lang in het teken van Latijns-Amerika! Lees meer

  GEZOCHT: NIEUW JURYLID ROTTERDAMS OPEN DOEK

  Welke enthousiaste filmkenner meldt zich aan? Lees meer

  ZOMERACTIE KINO EN LANTARENVENSTER

  Op vertoon van je filmkaartje € 2,50 korting op een film bij KINO en andersom. Lees meer

  Volg ons

  NIEUWSBRIEF? JA!