LANTARENVENSTER

LANTARENVENSTER

world

MOKOOMBA

Deze voorstelling is verlopen

Dit is een concert met zowel zit- als staanplaatsen. Wij raden u aan om op tijd aanwezig te zijn als u een zitplaats wenst te bemachtigen.

De band Mokoomba veroorzaakte in de afgelopen jaren behoorlijk wat opwinding in de wereldmuziekgemeenschap. Mokoomba toerde wereldwijd, bracht sterke albums uit, deed voorprogramma’s voor The Cranberries, stond op prestigieuze festivals als Roskilde en Sziget, werd uitgenodigd voor het BBC-programma Later with Jools, en gaf een concert in het legendarische Apollo Theater in New York.

Mokoomba, opgericht in 2007, bestaat uit zes talentvolle Zimbabwaanse musici. Hun hechte en opwindende klanken zijn een mix van Zuid-Afrikaanse melodieën, Afrobeat en West-Afrikaanse ritmes. De bandnaam is gekozen uit een diep respect voor de Zambezi rivier en voor de tomeloze energie die zij brengt in de cultuur en de muziek van de Tonga, een minderheid in Zimbabwe. De muziek combineert pop, soukous en salsa met een rijke mix van ritmes uit de Tonga cultuur en uit heel zuidelijk Afrika. De eerste cd Kweseka maakte al veel indruk. Het tweede album Rising Tide, geproduceerd door de Ivoriaanse bassiste en zangeres Manou Gallo (Zap Mama), ontving lovende kritieken en leverde de band een Songlines Music Award op.

Mokoomba start begin 2017 haar 'world wide acoustic tour' om het nieuwe album Luyando voor te stellen dat in februari uitkomt op Outhere Records. Luyando is een akoestisch project waarmee de groep teruggaat naar een meer traditioneel geluid, zoekend naar hun afkomst en verleden. De musici zoeken naar een balans tussen het behouden van die traditie en het moderniseren van Afrikaanse muziek. Mokoomba is de toekomst van de Afrosound!

"It is not often as a promoter I become a fan of a band but with Mokoomba it's different as they are the best band I have seen over the last 15 years!" - Paul Duhaney, Africa Oyé Festival, Liverpool, GB

Bezetting:
Mathias Muzaza - zang, percussie
Trustworth Samende - gitaar, zang
Donald Moyo - keyboards, zang
Abundance Mutori - bas, zang
Ndaba Coster Moyo - drums, zang
Miti Mugande - percussie, zang

Vandaag

Nieuws

FEESTDAGEN

Iedere dag open, oliebollen en kinderprogramma! Lees meer

THE BEST OF IDFA ON TOUR

Voorverkoop gestart! En nog veel meer IDFA-documentaires in LantarenVenster. Lees meer

NIEUW SEIZOEN EXHIBITION ON SCREEN

Gerenommeerde tentoonstellingen van galeries en musea over de hele wereld in de bioscoop. Lees meer

Volg ons

NIEUWSBRIEF? JA!